Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax Vrouwen raakt tegen FC Twente ongeslagen status kwijt

Het lukt tijdens een seizoen nooit om alle wedstrijden te winnen. Het lukt zelfs zelden om een heel seizoen lang ongeslagen te blijven. Ook Ajax Vrouwen is het niet gelukt. De koploper van de Vrouwen Eredivisie verloor de topper van FC Twente zondag met 2-1.

22 november 2020 - 15:35
Twenteverslaatvrouwencar
De top van de Vrouwen Eredivisie kruipt naar elkaar. © Pro Shots

Het begon nog goed voor Ajax Vrouwen, dat de volledige eerste competitieronde in winst omzette, want Marjolijn van den Bighelaar opende na een halfuurtje de score. Nikita Tromp verzorgde het voorbereidende werk door de bal van Twente af te pakken, waarna de spits eens besloot uit te halen.

Tot verrassing van velen – en niet in de laatste plaats de toekijkende keepster – viel de afgevuurde bal binnen via de binnenkant van de paal. Helaas bleek een voorsprong in deze topper niets waard, net als op De Toekomst, want wederom werd de stand van zaken omgedraaid.

Het eerste doelpunt van Twente en daarmee de gelijkmaker werd weer niet gemaakt door de ploeg uit Enschede. Nee, de bal werd door Stefanie van der Gragt wederom op ongelukkige wijze in het eigen doel gewerkt. Daarmee was de ruststand bepaald op 1-1.

Twente drong van beide ploegen misschien wel het meest aan en Ajax Vrouwen had niet te klagen dat het uit een elftal bleef bestaan, want een ietwat onbehouden actie van Lize Kop buiten haar doelgebied had best een rode kaart kunnen opleveren. Het bleef bij geel, maar het geluk was op.

Ook als elftal ging Ajax Vrouwen namelijk het schip in. Femna Kalma was hier verantwoordelijk voor, al had ze nooit kunnen binnen tikken vanuit een voorzet als diezelfde Kop en verdedigster Kay-lee de Sanders iets doortastender hadden ingegrepen. Maar helaas, dat is achteraf gemakkelijk praten.

Ajax Vrouwen probeerde in het vervolg van de wedstrijd een nieuwe vuist te maken in de hoop een puntje veilig te stellen, maar langzaam maar zeker voelde je het wegglippen. Zeker na het missen van prima mogelijkheden door Van den Bighelaar en de van blessureleed verloste Lucie Vonkova.

De kans op een positief resultaat was daarmee verkeken, want voor het eerst in acht wedstrijden ging de ploeg van Danny Schenkel onderuit. Als het moet gebeuren, dan maar in een topper. Het scheelt ook dat het koploperschap gewoon in Amsterdamse handen blijft, alleen is de marge wel gehalveerd.

Ajax Vrouwen koestert nu een voorsprong van drie punten ten opzichte van directe achtervolger PSV. Het verschil met Twente bedraagt nog altijd zes punten. Vrijdag de dertiende, van december, staat de laatste eredivisiewedstrijd van 2020 op het programma en wel tegen nummer laatst VV Alkmaar. Bij winst is Ajax Vrouwen verzekerd van het winterkampioenschap, maar eerst gaat het vizier op de Europese ambities.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >