Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Van der Sar steekt supporters hart onder de riem met mail

Het is zondag en om 14.30 uur trapt Ajax in een uitgestorven Johan Cruijff Arena af tegen sc Heerenveen. De coronamaatregelen hakken er flink in en daarom besloot algemeen directeur Edwin van der Sar tot het versturen van een e-mail aan seizoenkaarthouders.

18 oktober 2020 - 10:46
Sar 1200
Club komt met woord van troost richting supporters. © Sjoerd Tullenaar

Van der Sar steekt de trouwe supporters met zijn schrijven een hart onder de riem. Hij snapt dat het moeilijk is om je cluppie te moeten missen. Niet alleen om het voetbal, maar juist ook om het zo belangrijke sociale aspect. Natuurlijk gaat het om het spel met de bal, maar ook de kameraadschap en de vriendschap op de tribunes tellen keihard mee.

Daarom een woord van troost vanuit de club. Sar: “En ook al mogen jullie als trouwe fans en seizoenkaarthouders er helaas niet bij zijn en blijft de Johan Cruijff Arena voorlopig leeg: wij spelen zoals altijd voor alle Ajacieden. Onze spelers weten voor wie zij het doen. Ook weten wij allemaal dat er weer een moment komt, waarop we wel naar het stadion kunnen.”

Volgens Van der Sar is het precies dat vooruitzicht wat de club motiveert om elke dag alles te blijven geven om op alle vlakken zo goed en zo gezond mogelijk door de coronacrisis heen te komen. Toch beseft ook de club dat er meer is dan voetbal. Ook tot die supporters richt ‘Sar’ zich.

“Uiteraard zijn er momenteel ook fans die met veel grotere zorgen zitten, dan vandaag niet naar Ajax kunnen gaan. Wij leven mee met iedereen die op welke manier dan ook getroffen wordt door deze crisis.”

“Wat wij van oudsher konden bieden was 90 minuten lang Ajax, 90 minuten omringd door spanning, sfeer en vooral het samenzijn. Dat kunnen wij nu niet bieden,” vervolgt Van der Sar. “Laten we er samen alles aan doen om de situatie in Amsterdam en de rest van Nederland te verbeteren, waardoor we op enig moment kunnen terugkeren naar hoe het was. En hoe wij het allemaal graag willen. Een kolkend Ajaxstadion.”

Hulde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >