Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tikje emotionele Dest hoopt nog eens terug te keren bij Ajax...

Spelers die het Ajaxshirt mogen dragen, krijgen al snel het stempel Ajacied. Maar dat stempel moet je verdienen. De ene Ajaxspeler is meer Ajacied dan de andere, bedoelen we te zeggen. De zelf opgeleide Sergiño Dest leek ook niet direct in die buitencategorie te vallen, maar bij zijn vertrek vecht hij toch tegen emoties.

01 oktober 2020 - 15:46
Destjcscar
Deze schaal behoort tot de Ajax-hoogtepunten van Dest. © Pro Shots

Na nog niet eens één volledig seizoen in het eerste elftal vertrekt Dest alweer bij Ajax. Op zijn negentiende. Met een Johan Cruijffschaal op zijn palmares, dat gelukkig nog wel. Die ene schaal werd slechts veroverd in onze herinnering, deze staat in de prijzenkast.

Het was de debuutwedstrijd van Dest en hij viel met de deur in huis binnen. Het ontging Bayern München en Barcelona helaas niet, met als gevolg dat Ajax dus minimaal 21,2 en maximaal 26,2 miljoen euro incasseert voor zijn rechtsback, die vanaf zijn elfde op de club rond huppelde.

“Ik zat van jongs af aan bij Ajax, toernooien, nieuwe teams, verder in de opleiding en weer een nieuwe trainer om iets van te leren. Het is een soort van familie. Ik heb de club zien groeien, ook in de Champions League en hoe we het nu doen. Het complex en alles wat wordt toegevoegd. Het is gewoon top,” somt Dest op voor de camera van Ajax TV.

Het lijkt zelfs eventjes alsof Dest het er moeilijk mee heeft, vlak voordat hij in het vliegtuig naar Barcelona stapt. Een tikje opmerkelijk is het wel, als je bedenkt dat diezelfde Dest vorige week in een grappig filmpje geen drie kampioenschappen van Ajax kon opnoemen. Zelfs niet eentje...

“Het is niet gemakkelijk om te vertrekken, dat besef ik steeds meer. Ik ben natuurlijk blij dat ik de kans kreeg om voor Barcelona te kiezen, maar ik begin het al een beetje te missen. Ajax is een groot deel van mijn leven geweest, een mooi deel en dat is in één klap weg. Ik hoop dat ik in de toekomst kan nog kan terugkeren bij Ajax, ik wil hier echt nog spelen...”

Dest wil in de toekomst vaker voor Ajax voetballen, maar wordt nu gepresenteerd als speler van FC Barcelona. Waarom de keuze voor Barça? “Er zit met Ronald Koeman een Nederlandse trainer, de rechtsback is net weggegaan en ik zie er meer kansen voor mij op speeltijd.”

Die kansen op speeltijd zal hij eerder afmeten ten opzichte van het eveneens geïnteresseerde Bayern dan Ajax, dat kan toch niet anders? Het hoofdstuk Ajax sluit hij af. “Je werkt keihard om je dromen na te jagen en ik ben op dit moment de gelukkige. Het is vroeg, dat weet ik zelf ook, maar ik geloof heel erg in mezelf. Ik weet wat ik kan en hou van uitdagingen.”

Pas als hij iets meer rust heeft in zijn hoofd, slaat bij Dest in wat hij met Ajax achter zich laat. Dat moment zal zich ergens vroeg of laat in Barcelona aandienen, want het is op dit moment zo hectisch in het voetballeven van de Amerikaans international dat hij amper nog uit zijn woorden komt. Toch lukt het.

“Of ik nog iets wil zeggen tegen de supporters? Jullie zijn de beste van de wereld. Ik heb het nog nooit beter gehad dan dit en hoop dat jullie voor altijd het team blijven steunen. Ook in mindere tijden en ik wens jullie het beste. Ook persoonlijk. Hopelijk winnen we dit jaar het kampioenschap, de Champions League, wie weet, en de beker. Tot ooit.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >