Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hags ideale elf: wat is jouw favoriete opstelling?

Huh, er is komend weekeinde toch geen wedstrijd? Klopt, we bevinden ons in het niemandsland dat ook wel interlandperiode wordt genoemd. Maar het is ook kort na het sluiten van de transfermarkt. En dus zijn we benieuwd: hoe ziet jouw ideale opstelling eruit?

08 oktober 2020 - 15:58
Tenhagsidealeelfcar
Is Labyad jouw ideale spits voor Ajax? © Pro Shots

Erik ten Hag heeft huiswerk meegenomen uit Groningen. Althans, dat hopen we. Zijn Ajacieden kwamen tegen de plaatselijke FC (1-0) erg slecht voor de dag en het doet twijfels rijzen of de trainer wel op het goede spoor zit. Om het lelijk te zeggen: lang niet alle spelers stonden in hun kracht.

Blijft Zakaria Labyad het hele seizoen staan in de punt van de aanval, groeit Quincy Promes uit tot vaste nummer tien en mag Edson Álvarez de controle blijven behouden? We kunnen het ons haast niet voorstellen, maar er gebeuren aan het begin van een seizoen wel vaker rare dingen. Gelukkig biedt de komst van Davy Klaassen de nodige extra opties!

Het punt is alleen: er resteert weinig tijd meer om een ideale elf te kneden, want er breken weken van grote importantie aan. Niet alleen staat Liverpool straks op de stoep om af te trappen in de Champions League, ook stapelen de wedstrijden in de eredivisie zich op.

Een keertje puntenverlies is niet zo erg, maar het zal beter moeten dan in Groningen. Veel beter. Heel veel beter. Anders is het seizoen straks afgelopen voordat het goed en wel is begonnen. Zes nederlagen in de laatste veertien potjes is al meer dan genoeg...

Het wordt tijd voor een lange reeks goede wedstrijden en dito uitslagen, zoals we van Ajax zijn gewend. Hoe kan dit worden afgedwongen? Daar kijken we jullie voor aan. Als er 17 miljoen bondscoaches zijn, lopen er ook vier miljoen Ajaxtrainers rond. En we zijn benieuwd naar hun ideale opstelling.

Die ideale opstelling kun je maken in app van Ajax Life. Onze app kun je gemakkelijk downloaden via het hierboven genoemde linkje. Staat de app op je telefoon? Top! Ga naar tabblad 'de tribune', kies de wedstrijd Ajax - sc Heerenveen en sleep jouw basisspelers naar de gewenste positie.

Klaar? Deel je opstelling via social media met de hashtag #tenhagself. We zijn benieuwd naar jouw ideale basiself!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >