Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag had Van Dijk er woensdag liever wél bij gehad

Tijdens het perspraatje na afloop van de fijne 5-1-zege op sc Heerenveen ging het natuurlijk ook al even over de wedstrijd van woensdag. Over het bezoek van Liverpool dat sowieso zonder sterverdediger Virgil van Dijk zal aantreden. Erik ten Hag zei dat jammer te vinden.

18 oktober 2020 - 19:25
Ten Hag 1200 (2)
Ten Hag wil zich meten met de besten en dus hoopte hij op Virgil. © Pro Shots

Van Dijk moest tijdens de stadsderby tegen Everton (2-2) al in de elfde minuut van het veld, na een botsing met doelman Jordan Pickford. De goalie ging er tamelijk wild in en bood na afloop zijn excuses aan. Dat is netjes, maar Van Dijk ligt er voorlopig uit met een knieblessure.

Hoelang de topverdediger daadwerkelijk is uitgeschakeld, moet nog duidelijk worden, maar het duel met Ajax is echt uitgesloten. Ten Hag stelde desgevraagd nog te hopen dat Van Dijk er wel bij is woensdag, maar zal inmiddels ook te horen hebben gekregen dat Van Dijk onder het mes moet. Door diens naam staat dus echt een dikke streep, zo werd er vanuit Engeland gecommuniceerd.

“Het is ontzettend naar voor Virgil. Ik hoop dat het niet al te ernstig is. Ik hoop dat hij er woensdag bij is, want we willen ons meten met de besten,” stelde Ten Hag, toen nog niet helemaal duidelijk was dat Van Dijk er definitief niet bij is. Het zijn mooie woorden van de Ajaxtrainer, maar het is ergens lastig te geloven dat Ten Hag de international er liever wel dan niet bij had gehad.

De trainer was in ieder geval zeer te spreken over het spel van zijn ploeg richting woensdag, al zegt een 5-1-zege op Heerenveen in dat kader nou ook weer niet zo veel. “Liverpool zal ons dwingen tot een totaal andere intensiteit. Dat kun je niet vergelijken met deze wedstrijd.”

Toch was de trainer blij met de reactie van zijn ploeg, want in de vorige pot was het spel niet om aan te gluren. Ten Hag: “Dit was een duidelijke en goede overwinning. Ik zag een fris elftal en de mentaliteit was – in tegenstelling tot Groningen-uit – dit keer wél goed. Dan boek je een eenvoudige zege en daar zijn we blij mee. Streep eronder en door naar Liverpool.”

Ten Hag wilde er niet aan dat andere poppetjes op andere plekken de reden was voor het betere spel. “Op bezoek bij Groningen was de mentaliteit totaal verkeerd en vandaag niet. De houding was fris en dominant en we speelden met initiatief. Je kunt altijd een keer verliezen, maar niet zoals in Groningen. Toen verloren we van onszelf. Dat heeft niet zo veel met de opstelling te maken.”

Toch gaf Ten Hag toe dat hij vond dat Edson Álvarez en Quincy Promes het tegen compact spelende tegenstanders niet zo goed hadden gedaan, al gooide de trainer het ook snel op de vele wedstrijden die gespeeld moeten worden.

“We kunnen gezien het drukke speelschema niet continu met dezelfde spelers voetballen. Dan zijn we wel heel snel opgebrand, dat kan gewoonweg niet.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >