Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic mag interland laten schieten van Pantelic en keert vervroegd terug

Goed nieuws voor Ajax! De club kan vanaf dinsdag alweer beschikken over Dusan Tadic, die van de Servische voetbalbond toestemming heeft gekregen om de interland tegen Turkije te laten schieten en vervroegd terugkeert naar Amsterdam.

13 oktober 2020 - 14:48
Tadicservie800
Tadic hielp Servië onlangs nog aan een finaleplek in de play-offs. © Pro Shots

De voetbalkalender tikt dit seizoen behoorlijk wat wedstrijden aan. Als de interlands eenmaal achter de rug zijn, breekt er voor Ajax een behoorlijk drukke en ook vooral belangrijke periode aan. Daarbij kan de regerend landskampioen de hulp van een volledig fitte selectie goed gebruiken.

In het kader van het creëren van genoeg rustperiodes tussen alle wedstrijden in, denkt de Servische voetbalbond graag mee met Ajax. De nationale ploeg neemt het woensdagavond op tegen Turkije, maar doet dat zonder reservecaptain Tadic. De aanvaller krijgt vrijstelling van het duel in Nations League.

“We denken met Dusan en Ajax mee,” zo klinken de woorden van Marko Pantelic, die momenteel vicepresident van de Servische voetbalbond is. “Als Dusan mee naar Turkije zou gaan, moest hij vanwege de Nederlandse coronaregelgeving bij terugkomst in Amsterdam in quarantaine, waardoor hij het duel met sc Heerenveen zou missen,” legt de oud-Ajacied uit.

Tadic – die Servië vrijdagavond nog met een assist aan een finaleplek naar de play-offs voor het EK hielp – moet volgende maand nog wel aan de bak met de nationale ploeg. “We hebben hem volgende maand in de beslissende wedstrijd tegen Schotland hard nodig en willen dat hij zich comfortabel voelt,” aldus Pantelic.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >