Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Supporters Liverpool balen van mislopen tripje naar Amsterdam

Heb je de derde aflevering van de Ajax Life Podcast beluisterd? Zo niet, snel doen! En als je al hebt geluisterd, weet je dat we Joe Blott in de uitzending hadden. Joe is voorzitter van 'Spirit of Shankly', de fanclub van Liverpool. Wij hebben nog wat extra vragen voor Joe. Hij baalt als een stekker dat een tripje naar Amsterdam onmogelijk is vanwege de pandemie.

15 oktober 2020 - 14:20
Supportersliverpoolbalencar
Dit zijn de beelden die we zo ontzettend missen... © Pro Shots

Liverpool-uit stond heel hoog op het verlanglijstje van Ajacieden, hoe was dat andersom: hoe hoog stond Ajax-uit op het lijstje van Liverpool-supporters?
Joe: “Precies hetzelfde! Het is onvoorstelbaar dat twee van zulke giganten in het Europese voetbal al sinds 1966 niet meer tegen elkaar hebben gevoetbald. Van een affiche als Ajax - Liverpool loopt het water je in de mond. En gezien de korte afstand om te overbruggen was er ongetwijfeld een stormloop op kaartjes ontstaan.”

Ben je wel eens eerder in Amsterdam geweest? En zelfs als je de stad kent, is het heel anders om je club achterna te reizen. Hoezeer baal je ervan dat je Ajax-uit moet missen en op welke alternatieve manier ga je de wedstrijd beleven?
“Ik ben inderdaad al enkele keren in Amsterdam geweest. Een paar keer met mijn vrouw en natuurlijk ook tijdens mijn 'verplichte' vrijgezellenfeestje. Maar het klopt wat je zegt, het is zo anders om rondom een Europese uitwedstrijd van je club een bezoek te brengen aan een stad. Het geroezemoes, de opwinding... Daar kan niets tegenop!”

“Daar komt nog bij: Liverpool-supporters reizen puur hun club achterna om plezier te hebben in de stad en rond de wedstrijd. Overige clubs zijn ook druk met allerlei nonsens, maar wij niet. Helaas gelden er in Liverpool weer strengere regels en zitten we in een soort lockdown. Pubs zijn dicht en zelfs op bezoek gaan bij anderen mag niet, dus ik vrees dat ik de wedstrijd in mijn eentje moet bekijken.”

Hoe hartelijk zou de ontvangst zijn van Ajacieden in Liverpool? En hoezeer had je zin in een uitvak gevuld met Ajacieden? We hebben aardig wat indruk gemaakt in Londen en Manchester de laatste jaren...
“Ik denk dat het fantastisch zou zijn geweest. Liverpool verwelkomt maar al te graag supporters die een geweldige sfeer met zich meebrengen tot de stad. Ajaxsupporters staan bekend om het hebben van plezier en ze houden ook van een feestje, dus ik denk dat de stad op stelten zou zijn gezet. Net als het stadion. Echt, het is zo ontzettend jammer dat het niet gaat gebeuren...”

Wat hadden we van het uitvak van Liverpool mogen verwachten? We kennen City, United, Spurs en ga maar door, hoe sfeervol was het Liverpool-vak geweest?
“Interessante vraag! Liverpool-supporters worden soms nog wel eens geportretteerd als koel en zelfs een beetje afstandelijk, maar we hebben een breed scala aan liedjes en spreekkoren. De aantallen supporters die de club achterna reizen zijn niet altijd even groot, dus onze uitvakken kunnen beter. Desondanks kunnen we een wedstrijd extra kleur geven. We hebben onze vlaggen, evenals unieke spandoeken. Gewoon, voetbalsupporters uit de arbeidersklasse die veel plezier hebben.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >