Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Blog

Stoer: jezelf op Twitter presenteren als nieuwe Ajaxkeeper!

Ik overweeg mezelf op Twitter te presenteren als nieuwe spits bij Ajax. Nee, maar serieus, waarom niet? Als doelman Nick Hengelman (30 jaar) dat kan, waarom ik dan niet?

14 oktober 2020 - 13:30
Bloghengelman800
Hoi, ik ben Nick en kom bij Ajax keepen! © @hengelmannick op Twitter

Het was zomaar een berichtje op Twitter, verzonden door @hengelmannick. “Van Kaapstad naar Amsterdam, van Ikamva naar De Toekomst. Ik ben blij om bekend te maken dat ik een contract tot het einde van het seizoen heb getekend.”

Eh, huh? Eens kijken wat Ajax er zelf over zegt. Even zoeken… Nog een beetje zoeken… Website niks… Twitter niks… Eens kijken in mijn mailbox voor een persberichtje… Niks.

Terug naar de tweet van Hengelman, die eerder actief was voor Heracles en FC Twente. Los van de tekst zien we hem trots een keepersshirt van Ajax omhooghouden. Hij staat duidelijk op sportpark De Toekomst. Vanuit de club blijft het echter nog altijd stil.

Ik vraag me af: weet Ajax zelf ook dat het er een keeper bij heeft?

Het contract van Hengelman bij Ajax Cape Town liep eind juni af en de samenwerking tussen de Zuid-Afrikanen en Ajax werd twee weken geleden beëindigd. Ik vraag me alleen af: weet Ajax zelf ook dat het er een keeper bij heeft?

Het zou wél een stunt zijn. Hengelman (uit-ste-ken-de naam voor een keeper trouwens) die zichzelf via een tweetje aankondigt en zich vanaf dat moment dagelijks meldt op het trainingscomplex van Ajax. Verbaasde gezichten bij de slagboom.

Bewaker: “Wat komt u doen?”
Hengelman: “Check m’n Twitter!”

Ik overweeg daarom hetzelfde te doen. Het is Ajax kennelijk niet gelukt een topspits aan te trekken, maar ik zal het Marc Overmars makkelijk maken door het sturen van het volgende tweetje:

“Van Heemskerk naar Amsterdam, van sportpark De Vlotter naar De Toekomst. Ik ben blij om bekend te maken dat ik een contract tot het einde van het seizoen heb getekend.”

Nu al zin in mijn nieuwe avontuur!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >