Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Positieve uitslag coronatest Onana levert vraagtekens op

Je kon erop wachten en nu is het zo ver: er is een Ajacied positief getest op het coronavirus. Het betreft Andre Onana. We weten dit omdat de voetbalbond van Kameroen een officiële mededeling heeft gedaan, al is niet helemaal zeker of Onana ook daadwerkelijk is besmet.

08 oktober 2020 - 13:17
Onanabesmetcar
Het is even afwachten hoe deze zaak zich ontwikkelt. © Pro Shots

Dat klinkt een beetje vaag, maar het heeft ermee te maken dat Onana tot de Ajacieden behoorde bij wie deze zomer antistoffen in het bloed zijn aangetroffen. Dit kan twee dingen betekenen: Onana is opnieuw besmet met het virus of er zijn restwaarden aangetroffen waardoor de test positief uitviel.

Het laatste brokje is informatie van De Telegraaf, waar we ook lezen dat bij Onana een nieuwe test wordt uitgevoerd om opheldering te verkrijgen. We weten verder niet of Onana symptomen heeft. De positieve test wordt bevestigd door de bondsarts van Kameroen. Check deze video maar.

De bewuste passage over de positieve test van Onana volgt na dik twee minuten en de kans dat hij vrijdag in actie komt tijdens het oefenpotje van Kameroen tegen Japan is minimaal. Al kan dit nog veranderen natuurlijk als de nieuwe test een negatieve uitslag geeft.

De berichten over een coronabesmetting gingen al rond en iedereen was druk bezig om elkaar na te praten, maar dit bleek gebaseerd op een onvolledig plaatje. Ajax doet zelf geen enkele mededeling uit het oogpunt van privacy, maar er zijn dus wel officiële berichten vanuit kamp-Kameroen.

De eerdere positieve test van Onana bij Ajax voltrok zich kort na het hervatten van de trainingen. Tot verbazing van Ajax werden bij meerdere spelers antistoffen tegen corona aangetroffen na het bloedprikken. Die aanwezige antistoffen zijn op zich een positief ding, vrees niet. Aangezien dit nieuws nog dateerde van voor de diverse transfers en er nooit namen zijn genoemd, ontbraken de details.

Die ontbreken nu nog steeds, maar Onana behoorde dus tot dit gezelschap. Hoe het nu verder moet, valt eventjes moeilijk te zeggen. Bij een negatieve uitslag is er niks aan de hand en kan de doelman vrijdag in actie komen, bij een nieuwe positieve test zal de Kameroener in quarantaine moeten.

Er zal dan sowieso aanvullend onderzoek worden verricht omdat het de tweede keer is, evenals een periode van quarantaine. Maar hoe lang? Het scheelt dat de wedstrijd tegen sc Heerenveen nog een dikke weg is en wie weet kan een negatieve test later er sowieso voor zorgen dat Onana dan van de partij is.

Zo niet, dan moet Maarten Stekelenburg de honneurs waarnemen. Hoewel nog ver weg, hopen we dat hij een betere vervanger van Onana blijkt dat Kostas Lamprou. Lamprou werd naar voren geschoven tijdens een vorige editie van Ajax - Heerenveen, die in een wonderlijke 4-4 eindigde.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >