Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

KNVB-directeur kan zich stilleggen eredivisie niet voorstellen...

Het zijn vervelende tijden, mensen. Maar dat wisten jullie waarschijnlijk allang. De grote vraag is: wat wordt de volgende afslag die we nemen? Er wordt dinsdag een pakket vol nieuwe maatregelen verwacht en de KNVB hoopt van harte dat de eredivisie wordt gespaard...

12 oktober 2020 - 11:09
Leegleegleegcar
Wat wordt na lege tribunes de volgende stap? © De Brouwer

Het leek aan het begin van het seizoen allemaal niet op te kunnen: er werd gestart in aanwezigheid van supporters en het idee was om de stadions verder en verder te vullen, maar toen volgde er een dikke streep door de rekening. De grip op het coronavirus raakte kwijt en stadions gingen op slot.

Niet alleen werden stadions voor drie weken verboden terrein voor supporters, ook moest het licht een uurtje eerder aan in de kroeg, maar op die manier voorkom je verdere verspreiding van het virus natuurlijk niet. Daar lijkt men in politiek Den Haag ook eindelijk achter, maar wat nu?

We tellen enigszins angstig af naar een nieuwe donkere dinsdag: wat hangt ons boven het hoofd? “De maatregelen van twee weken geleden waren al een grote verrassing, maar het zou volstrekt onbegrijpelijk en ongeloofwaardig zijn om niet te voetballen,” blikt KNVB-directeur Eric Gudde vooruit. Dit doet Gudde aan tafel bij Studio Voetbal.

Hij weet dat er iets aanstaande is, maar wat? “Ik weet dat de cijfers omhoog gaan en het is duidelijk dat er maatregelen gaan worden genomen, maar dan moet je je vinger op de zere plek leggen en dat is niet het voetbal. De vorige speelronde werd afgewerkt in lege stadions en daar was iedereen tevreden over.”

“Er wordt in de eredivisie volop getest en het is een groep mensen waarmee weinig kan gebeuren, dus daar zitten de problemen niet. Er is geen commotie geweest in de stad of buiten het stadion. Zonder publiek voetballen zou sowieso door moeten gaan,” vervolgt Gudde.

Let wel: Gudde zit niet te wachten op het spelen van wedstrijden zonder publiek, maar supporters toelaten tot de stadions lijkt op dit moment een utopie van ongekende proporties. Grote kans dat er hoongelach vanuit Den Haag volgt als je dit voorstelt. Iedereen weet hoe zoiets gaat... Desondanks wordt er natuurlijk gelobbyd, onder meer vanuit de evenementenbranche in algemene zin.

Gudde: “Er is door clubs keihard gewerkt om supporters afstand van elkaar te laten houden en alles te managen. Bij één van de 99 wedstrijden is iets gebeurd, terwijl er allerlei uitzonderingen zijn waar je ook iets van kunt vinden. Het punt van reisbewegingen richting stadions snap ik, maar die zie ik ook naar pretparken. Het is bij RKC een stuk rustiger dan in De Efteling, hoor.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >