Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Knieblessure Antony lijkt op het eerste gezicht mee te vallen

Nee hè, het zal toch niet? Ajax raakt na Mohammed Kudus toch niet weer een aankoop voor langere tijd kwijt? Het lijkt er gelukkig niet op. Erik ten Hag meldde na afloop van de strijd met Atalanta Bergamo (2-2) dat Antony het goed maakt en er weinig vrees leeft.

28 oktober 2020 - 08:30
Knieantonycar
Het doet even goed pijn, maar er lijkt geen blijvende schade. © Pro Shots

Antony ontpopte zich na een zenuwachtig begin ook in de Champions League tot het paradepaardje waar we hem in de eredivisie al voor aanzien. Hij had zelfs de winnende op zijn schoen, maar zijn schot miste net enig venijn.

Venijn zat er wel in een overtreding van Roeslan Malinovski, die erg stevig inkwam terwijl de klok de blessuretijd aantikte. Alle bijgetrokken tijd, een minuutje of drie, ging op aan het behandelen van Antony, die vervolgens op de brancard werd weggedragen. Dit terwijl hij naast de zijlijn lag...

De eerste voortekenen beloofden weinig goeds, maar Ten Hag toonde zich even later tijdens het persmoment optimistisch. “Het was een heel ernstige overtreding, maar verder maakt Antony het goed. We denken niet aan een ernstige blessure,” stelde de trainer vele Ajacieden gerust.

“De nopppen staan er vol in, op Antony's kuit en scheenbeen. Daar aan de zijkant. De voet ging echt over de bal, vol op het onderbeen,” geeft de coach nog maar eens aan, al wil hij zich niet te veel beklagen over overtredingen gemaakt door spelers van Atalanta.

“Ik heb meerdere zware overtredingen gezien. Maar zoiets kan gebeuren op het hoogste niveau. We zijn geen pussy's, wij spelen als mannen en moeten strijden. De scheidsrechter bepaalt vervolgens de grens. Deze grens lag ver en werd opgerekt.”

Overigens begingen de Ajacieden omgekeerd ook overtredingen, want tot minimaal drie keer toe werd 'gestampt' op de voet van een speler van Atalanta. Het leverde diverse gele kaarten op. Dit overigens zonder dat het een onsportieve wedstrijd was, want er stonden twee ploegen tegenover elkaar die niets liever wilden dan een lekker potje voetballen.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >