Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Intensiteit Liverpool-thuis voor Schuurs in het echt hoger dan op televisie

Een potje spelen voor lege tribunes is heel anders dan voetballen in een kolkend stadion. Het voelt alsof het spelletje wordt ontleed tot het opvoeren van een technisch kunstje. Wie dat het beste doet, wint. Of, nou ja, wie het vaakst scoort. Het leek op televisie alsof het tempo laag lag, maar volgens Perr Schuurs is dat slechts schijn.

22 oktober 2020 - 12:12
Schuursintenscar
Schuurs heeft potentie, maar wanneer maakt hij het echt waar? © Pro Shots

Je hebt toppers en tobbers in de Champions League en een zeldzame ontmoeting tussen Ajax en wereldkampioen Liverpool valt absoluut in de buitencategorie. Twee prachtige clubs troffen elkaar, terwijl ze in een piek(je) van hun bestaan zitten.

Kortom, dat moet een mooie wedstrijd opleveren! Dat deed het ook wel, maar het spel was ook wat slordig. Balverlies over en weer. Je hebt ook het gevoel dat Ajax gesteund door 50.000 supporters er vast wel in was geslaagd om te scoren. De leegte liet nu 0-1 achter...

En, en, en... Ligt het nu aan de gemiddelde tv-kijker of leek het spel gewoon trager dan je normaal gesproken bent gewend op Europese avondjes? Die vraag stelden wij onszelf, maar hij kwam ook binnen via Twitter. Wij waren in de gelegenheid om die vraag door te passen naar Schuurs.

“Mmm, we speelden in een ander systeem en misschien dat dit zorgde voor verschillen in ons spel. Normaal hebben we veel steun aan de twaalfde man, nu helaas niet. Daar moet je mee omgaan, net als we de laatste weken hebben gedaan. Daar heeft het niet aan gelegen,” aldus Schuurs tegenover Ajax Life.

Dat is nog niet direct een antwoord op de vraag, dus we dringen aan: lag het tempo van de wedstrijd lager dan we zijn gewend in de Champions League? Nou, volgens Perr viel dat wel mee. “Voor ons voelde het gewoon als vanouds. Dit was de eerste echte test die we hebben gehad. Het niveau lag hoog, het tempo lag hoog. Hoger dan we in de eredivisie zijn gewend. Dat is normaal en merkten we ook wel...”

Ook de aanvallers die hij tegenover zich vond, waren anders dan in de eredivisie. Dat is ook wel logisch als je Sadio Mané treft. Mané speelde een doorslaggevende rol bij het enige doelpunt van de avond, door Schuurs voorbij te steken en een voorzet te geven. En zo overkwam Schuurs opnieuw een moment van tegenslag, zoals zo vaak.

“Ja, natuurlijk zit zo'n moment mij dwars. Als je kijkt naar de totale totstandkoming van de 0-1 is dat gewoon ongelukkig. Maar het begint bij mij en eindigt in een tegendoelpunt. Hij is één van de beste aanvallers van de wereld en we hebben ons goed geweerd, maar niet goed genoeg voor een punt. Daarvoor hadden we onze kansen moeten benutten.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €5,-* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >