Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

De Koning moet na 0-13 namens VVV opnieuw door het stof

'De Koning' heeft wel eens betere weken gehad. Er moest al een vakantie naar Griekenland worden afgebroken en alsof dat nog niet erg genoeg was, werd er met 0-13 verloren van Ajax. VVV-trainer Hans de Koning bleef er na afloop rustig onder, al werd hij er natuurlijk echt niet vrolijk van.

25 oktober 2020 - 13:19
Koningstofvvvcar
De koppies hangen bij VVV en dat is nogal logisch... © Pro Shots

Je kunt een keertje verliezen en als het een keertje tegenzit kun je zelfs best dik verliezen, maar met 0-13 het schip ingaan terwijl je 'gewoon' in de eredivisie voetbalt? Dat is eigenlijk gewoon heel erg maf. Onvoorstelbaar ook. Maar precies het onvoorstelbare gebeurde zaterdag in De Koel.

Tussen 16.30 en 18.15 uur legde VVV-Venlo een lijdensweg af van heb ik jou daar. Het afbreken van een vakantie valt hierbij in het niet, al is de ophef in den lande ongeveer net zo groot. Heel gek is dat natuurlijk niet, want zulke zaken vallen zelden tot nooit voor.

“Sterkte? Er is niemand overleden, hoor. We hebben een wedstrijd verloren, dit was een historisch moment en dinsdag hebben we weer een bekerwedstrijd,” reageert De Koning – de trainer dus – kort na de afdroogpartij voor de camera van Fox Sports. “We gaan de scherven bij elkaar rapen en weer door.”

Alsof één interviewtje nog niet erg genoeg was, mocht de coach daarna ook aanschuiven bij de NOS. “Het is geen schande om van Ajax te verliezen, maar met deze uitslag is vrij, vrij, vrij, vrij teleurstellend. Misschien moeten we de beelden maar helemaal niet meer terugkijken. Het liefst stop ik dit onder de grond en stort ik er een dikke laag beton op.”

“We krijgen op 0-4 een rode kaart en dan is Ajax gewoon zó goed... We hebben te veel respect in de duels en ik kan nu wel allerlei verwijten gaan uiten, maar we gaan niet vingerwijzen. We hebben met z'n allen gefaald en dit was een historisch moment, al had ik het liever van de andere kant beleefd.”

“We hebben het niet laten lopen, maar Ajax heeft onze jongens tureluurs getikt. Ze gaven gas en bleven maar aan de gang. Wij zitten nu bij VVV met z'n allen in hetzelfde schuitje en moeten deze tegenvaller samen pakken. Maar morgen is het weer kop omhoog en borst vooruit. Straks spelen we weer tegen ploegen waarmee we kunnen wedijveren en van kunnen winnen.”

VVV speelt dinsdag een KNVB-bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch terwijl Ajax mag aantreden in de Champions League en dat zegt veel over het verschil tussen beide clubs. Overigens dienen we nog wel een compliment te maken aan de media-afdeling van de Venlonaren, want die probeerden er tenminste de zwartgallige humor van in te zien.

Toen eenmaal bleek dat het een schiettent werd en er echt geen houden meer aan was, besloten de twitteraars van VVV wat leuke gifjes op te sporen om het zoveelste tegendoelpunt toch nog een beetje draaglijk te maken. Zo gezegd, zo gedaan en wij zijn niet de enige die dit kunnen waarderen. Laat het maar een pleister op de wonde zijn. Alles heej is VVV!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >