Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag strijkt met eer na 0-13: 'Dit komt niet door VVV, maar door Ajax'

Zo dan! Ajax heeft zijn grootste overwinning ooit geboekt in de eredivisie door met 0-13 te winnen van VVV-Venlo. Ja, het is echt waar... nul - dertien. Uitzonderlijk! 013 is vanaf nu niet alleen van Tilburg, maar ook van Ajax. Hoe kan dit? Erik ten Hag wijst niet richting VVV, maar naar Ajax.

25 oktober 2020 - 09:22
Vvvuithagcar
Ten Hag is er ook na 0-13 de man niet naar om grappen te maken. © Pro Shots

Als een wedstrijd in 0-13 eindigt, zit hier natuurlijk een verhaal aan vast. En ja, natuurlijk waren de Ajacieden hongerig omdat het tegen Liverpool niet lukte om enkele goede kansen te verzilveren, maar zoiets gebeurt wel vaker en dan wordt het daarna echt geen 0-13. Waarom nu dan wel?

“We hebben hier de afgelopen tijd veel in geïnvesteerd,” reageert Ten Hag tegen de schrijvende pers, waaronder Ajax Life. “De ploeg is heel hongerig en daar ben ik blij mee. Dat is een kwestie van mentaliteit en dat wil je er graag inbrengen, dus dat is goed omgezet in het veld. Dit wil je altijd zien.”

De goede lezer merkt al: Ten Hag kijkt nogal analytisch naar de totstandkoming van de uitslag van 0-13. Hij reageert zelfs enigszins geprikkeld als wordt gevraagd of zo'n uitslag slecht afstraalt op de eredivisie. “Die vraag had ik wel verwacht...,” reageert hij. Overigens eindigde Leicester City - Southampton vorig seizoen ook nog 'gewoon' in 9-0.

Ten Hag: “Ik wil dit niet bij VVV neerleggen. Nee, dit komt door Ajax. Deze uitslagen komen in alle competities wel een keer voor. Wij hebben het gewoon heel goed gedaan. De complimenten zijn voor Ajax. De jongens dwongen het zelf af. Dit gaat om de vraag hoe je een wedstrijd aangaat en doorzet. Dat deden ze uitstekend. Ik hoefde in de rust niets te doen; de hongerigheid was er nog.”

“Ik wil dit niet neerleggen bij de tegenstander. Dit komt door Ajax,” vervolgt hij nog. “Dit komt niet regelmatig voor, het is uitzonderlijk. Gelukkig is het ook uitzonderlijk voor de eredivisie, maar ik ben heel blij dat onze ploeg zich zo manifesteert. Op naar dinsdag.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >