Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey vervangt Huntelaar in wedstrijdselectie voor duel met Atalanta

Ajax heeft de selectie voor het belangrijke Champions League-uitduel met Atalanta Bergamo bekend gemaakt. Een opvallende naam in de twintigkoppige selectie is die van Brian Brobbey. De jonge spits vervangt Klaas Jan Huntelaar, die om een nog onbekende reden achterblijft in Amsterdam.

26 oktober 2020 - 13:33
Brobbeyselectie800
Brobbey maakt de laatste weken indruk bij Jong Ajax. © Pro Shots

Brobbey maakt zijn debuut in de wedstrijdselectie van Erik ten Hag. Het talent stond namelijk nog nooit eerder op de namenlijst voor een officieel duel. Brobbey laat de laatste weken bij Jong Ajax zien dat hij op de goede weg is en hard op de deur van het eerste elftal bonkt. 

Daarnaast heeft ook de afwezigheid van Huntelaar een aandeel in het toevoegen van Brobbey aan de wedstrijdselectie. Waarom KJH er niet bij is, durven we niet precies te zeggen. Ajax deed bij de bekendmaking van de selectie dan ook geen mededeling over de afwezigheid van de spits.

Omdat er dit seizoen ook vijf keer mag worden gewisseld in de Champions League, is de wedstrijdselectie van achttien spelers uitgebreid naar 23. Waar er normaal gesproken nog spelers moesten afvallen, zitten deze nu sowieso op de bank. Goed nieuws voor Brobbey dus!

De naam van Antony is in iets mindere mate opvallend te noemen. De Braziliaan moest de wedstrijd tegen Liverpool nog aan zich voorbij laten gaan – niet wedstrijdfit, zo was de verklaring – maar tegen VVV was hij er ‘gewoon’ weer bij. Antony maakt nu dus ook zijn rentree in de wedstrijdselectie voor het kampioenenbal. 

Ajax stapt maandagmiddag in het vliegtuig richting Bergamo, waar een dag later de belangrijke Champions League-wedstrijd tegen Atalanta wordt afgewerkt. Het duel begint om 21.00 uur en staat onder leiding van Damir Skomina.

De volledige wedstrijdselectie:
Andre Onana
Maarten Stekelenburg
Kjell Scherpen
Perr Schuurs
Noussair Mazraoui
Daley Blind
Lisandro Martínez
Nico Tagliafico
Sean Klaiber
Edson Álvarez
Davy Klaassen
Jurgen Ekkelenkamp
Ryan Gravenberch
David Neres
Antony
Dusan Tadic
Quincy Promes
Zakaria Labyad
Lassina Traoré
Brian Brobbey

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >