Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Brobbey is zich van geen kwaad bewust na schwalbe tegen Jong AZ

Jong Ajax won vrijdagavond met 3-2 van Jong AZ, maar dat ging zeker niet zonder slag of stoot. Nadat de beloften met tien man kwamen te staan, werden alle zeilen bijgezet om toch een overwinning binnen te slepen. Zo versierde Brian Brobbey een strafschop, al hoewel de spits zich zelf van geen kwaad bewust was.

17 oktober 2020 - 10:42
Brobbeyschwalbe800
Mede door deze versierde pingel won Jong Ajax uiteindelijk de wedstrijd. © Pro Shots

Een zege leek voor Jong Ajax ver weg in de eerste helft. Met een 1-1 stand op het scorebord mocht Victor Jensen vroegtijdig gaan douchen. De Deen werd met rood van het veld gestuurd wegens natrappen. Jong AZ voerde de druk vervolgens behoorlijk op en het leek een kwestie van tijd voor de Alkmaarders op voorsprong zouden komen. 

Brobbey stak daar echter een stokje voor, want de spits schoot Jong Ajax tegen de verhouding in op voorsprong. De beloftenploeg begint in die zin wel een beetje op het eerste elftal te lijken, want blijkbaar is een rode kaart nodig om te kunnen scoren.

Na de thee was er wederom een hoofdrol voor Brobbey weggelegd, alleen deed deze actie van de spits flink wat stof opwaaien. Brobbey leek op weg naar een doelpunt, maar werd gevloerd door de Alkmaarse doelman. Of nou ja, gevloerd… In de herhaling bleek dat de aanvaller eigenlijk al dook voordat er überhaupt contact was.

Brobbey wordt na afloop van de wedstrijd door Fox Sports gevraagd of hij eigenlijk wel werd geraakt, maar de spits blijft daar een beetje vaag over. “Ik zou het echt niet weten,” begint Brobbey. “Volgens mij voelde ik dat de keeper m’n knie aantikte en toen viel ik gewoon op de grond. Ik weet het niet honderd procent zeker.”

Als Brobbey uiteindelijk de beelden terugkijkt, geeft hij toch toe dat het een fopduik was. De herhalingen spreken immers voor zich, dus ontkennen heeft geen zin meer. “Was het een schwalbe? Ik weet het niet. Effe kijken… Oh, dat was inderdaad een schwalbe. Heeft de scheids verkeerd gezien,” grijnst de spits.

De interviewer vraagt vervolgens of Brobbey zijn actie zelf niet een beetje onsportief vindt en of hij niet het gevoel heeft dat hij Jong AZ hiermee naait. “Nee, dat slaat nergens op. Als ik een penalty moet versieren, dan doe ik dat gewoon. Ik vind dat juist heel sim. We moeten gewoon winnen. Klaar. Simpel,” is de Ajacied duidelijk. 

AZ-keeper Elber Evora kon zich overigens wel vinden in de actie van Brobbey. “Ik zou hetzelfde doen,” aldus de goalie. “Na de wedstrijd liep ik naar Brobbey toe en zei ik dat ik hem niet raakte. Hij zei vervolgens dat hij wel moest vallen. Sportief? Nee, dat is het niet. Maar als je wedstrijden wil winnen, dan hoort dit erbij.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >