Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Antony schenkt voetbalschoenen aan kinderen in Braziliaanse sloppenwijk

Antony heeft de jeugd in Heliópolis, de grootste sloppenwijk van São Paulo, een prachtige dag bezorgd. De Braziliaan liet op Kinderdag vijftig paar voetbalschoenen uitdelen in zijn geboorteland.

13 oktober 2020 - 11:40
Antony800
Een prachtig gebaar! © Pro Shots

Kinderdag is in Brazilië een nationale feestdag waar de jeugd van het Zuid-Amerikaanse land in het zonnetje wordt gezet. Zo geven ouders cadeautjes aan hun kroost of nemen ze hun kinderen mee op excursie. Voor de jeugd in Heliópolis ziet die dag er door de grote armoede en de uitbraak van het coronavirus dit jaar waarschijnlijk heel anders uit. 

Toch wist Antony een glimlach te toveren op de gezichten van de Braziliaanse kinderen. De aanvaller stuurde zijn broer Emerson Santos op pad om vijftig paar voetbalschoenen te laten bezorgen in de sloppenwijk van São Paulo, waar de inwonertjes op dat moment deelnamen aan het trainingskamp van Vila Carioca. 

Antony nam zelf het heft in handen om iets te doen voor de kansarme kinderen in Heliópolis, maar kreeg ook hulp van het spelersmakelaarsbedrijf 4ComM. De voetbalschoenen werden geregeld door Antony's kledingsponsor Puma.

Broer Emerson kwam niet alleen voetbalschoenen bezorgen, maar had ook een boodschap van Antony gericht aan de kinderen. “Geef jullie dromen nooit op, want er kan van alles gebeuren. Ik leef in Nederland inmiddels mijn eigen droom. Heb vertrouwen, want the sky is the limit,” zo klinkt het in de video hieronder.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >