Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax meldt Bandé niet aan voor spelen in Champions League

Kort voor aanvang van het Europese seizoen moet wel de administratie op orde worden gemaakt. Dit houdt in dat clubs spelers moeten inschrijven bij de Uefa. Ook van Ajax wordt dit uiteraard verlangd. Weet je wie er ontbreekt op de lijst? De teruggekeerde Hassane Bandé.

08 oktober 2020 - 12:17
Bandecllijstcar
De agent van Bandé dacht juist dat Ajax nog serieuze plannen had. © Pro Shots

Het is op zich geen grote verrassing dat Bandé ontbreekt, maar er leefde de laatste dagen een beetje schrik onder Ajacieden. Is Bandé echt teruggehaald om het gaatje te vullen dat Noa Lang achterlaat? Het lijkt er eerlijk gezegd niet op.

Als de Burkinees zo belangrijk wordt geacht als zijn zaakwaarnemer denkt, is het een beetje raar hem niet in te schrijven voor het grootste toneel waarop je mag voetballen. De kans dat je via de Zwitserse Keuken Kampioen Divisie direct doorstoot richting Champions League valt ook te verwaarlozen.

“Bandé heeft blessureleed gehad, maar bij FC Thun de draad weer opgepakt. En nu met de crisis... Waarom een vervanger halen voor Lang als je ook kunt proberen de potentie uit Bandé te halen,” vroeg de zaakwaarnemer van de aanvaller zich hardop af. Die woorden in het Algemeen Dagblad lijken een flink stukkie minder waard dan de transfersom van 8 miljoen euro die voor Bandé werd neergeteld.

Geen Bandé dus, vallen er verder nog dingen op in de Europese selectie van Ajax? Mwah, zoals altijd is er alvast flink wat eigen jeugd op de spelerslijst geplaatst. Zo tellen we maar liefst zes keepers en staan er spelers op de lijst die nog amper voor Jong Ajax uitkwamen.

Alles bij elkaar kom je op die manier tot 42 namen en er is zelfs de mogelijkheid om tot kort voor een wedstrijd nog extra eigen jeugd aan te melden. Over eigen jeugd gesproken: de regels van de Uefa zijn een tikkeltje krom, waardoor Perr Schuurs inmiddels voor zelf opgeleide speler wordt aangezien.

Spelers komen in aanmerking voor de B-lijst als ze zijn geboren op of na 1 januari 1995 en al minimaal twee jaar ononderbroken speelgerechtigd zijn bij een bepaalde club. De twintigjarige Schuurs voldoet als speler van Ajax aan deze eis, vandaar. Dit terwijl hij toch echt is opgeleid door Fortuna Sittard.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >