Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax krijgt op ongelukkige wijze Klopp en dit valt ons op...

Ajax en Liverpool troffen elkaar in 1966 voor het laatst. Sindsdien namen beide clubs maar liefst tien keer de Europacup 1 in ontvangst, maar op een nieuwe ontmoeting moesten we wachten. Lang wachten. Uitgerekend op het moment dat we Liverpool vanwege een pandemie liever niet troffen, was daar de speling van het lot. De verliespartij (0-1) kwam al net zo ongelukkig tot stand...

21 oktober 2020 - 22:53
Ajalivverslagcar
Kansen genoeg. Maar kansen moeten raak... © Pro Shots

Ajacieden scooteren achter de bus aan!
Een laatste groet bij aankomst bij de Johan Cruijff Arena mocht niet van burgemeester Femke Halsema, maar zo gemakkelijk laten Ajaxsupporters zich niet aan de kant zetten. Het hotel werd opgezocht en zodra de spelersbus begon te rijden, konden de fakkels worden ontstoken. De bus werd niet alleen uitgezwaaid, maar ook achtervolgd. In de goede zin van het woord! Diverse scootertjes volgden Ajax onderweg naar het stadion. Mediterraanse toestanden in hartje Amsterdam, heerlijk om te zien! Alles bij elkaar het beste alternatief.

CL-sfeertje ver te zoeken
Ondanks de dapp're pogingen van de supporters in de stad en op de Johan Cruijff Boulevard, waar flink wat dozen vuurwerk werden ontstoken, was het Europese sfeertje in het stadion ver te zoeken. Dat was natuurlijk ook niet zo gek. Ja, de prachtige, klassieke hymne klonk. Maar er werd niet gewapperd, er waren geen vlaggetjes, geen Slavenkoor en evenmin een Amsterdamse medley.

Alles wat een Europees avondje normaal zo leuk maakt, stond op de handrem. Het leek zelfs wel alsof het ook van invloed was op het spel. Niet lullig bedoeld, de Ajacieden speelden een puike partij, maar het voelde toch een beetje als de kelderklasse. Een ambiance van niks, tribunes die oogden als de muren van een gymzaal waarin werd gezaalvoetbald en eerlijk zeggen... vond jij ook niet dat het tempo in een vol en kolkend stadion stukken hoger lijkt te liggen?

Wij wel. Het is gewoon anders. En niet bepaald leuker. Het was gewoon verschrikkelijk. Kunnen we alsjeblieft spoedig terug naar normaal?

Kudus geblesseerd...
Alsof er nog niet genoeg ontbrak in het stadion moest Ajax ook al snel verder zonder Mohammed Kudus. De Ghanees maakte al na een minuut of vijf een rare beweging met zijn knie. Het soort beweging waarmee je je knieband serieus kunt beschadigen en gezien de emotie die van Kudus' gezicht viel af te lezen, vreest hij zelf ook voor het ergste. Laten we hopen dat het meevalt, want juist met Kudus waren we o zo blij!

Het wegvallen van Kudus betekende een flinke domper voor de tactiek van Erik ten Hag, die het plan van Bayern München - Ajax (1-1) had afgestoft en opnieuw goed zag werken. Maar dan wel met poppetje Promes in plaats van poppetje Kudus, dus of het helemaal zo uitpakte als bedoeld komen we misschien wel nooit te weten...

De overeenkomsten met Bayern-uit groeiden echter met de minuut, want na een duf openingssalvo groeide Ajax in de wedstrijd... en begon het kansen te missen. Quincy Promes had moeten scoren, Ryan Gravenberch moet eens tussen de palen leren mikken en Dusan Tadic dient vaker koelbloedig – en minder gevoelig – te blijven in de vijandelijke doelmond.

Alsof die opsomming nog niet lang genoeg was, trof Davy Klaassen de binnenkant van de paal en ook dat was net niet voldoende om op het scorebord te komen. En was het niet de afwerking die ondermaats bleef dan was een eindpass wel weer niet goed. Het was om gek van te worden, want er lagen kansen om Liverpool pijn te doen. Helaas bleef het bij kansen, ook in de blessuretijd voor Jurgen Ekkelenkamp...

Eigen doelpunt
Het missen van kansen kwam Ajax duur te staan, al moeten we wel eerlijk opmerken dat de plaagstoten van Liverpool minder lief waren dan het leek. Het ging diverse keren maar net goed – onder meer dankzij ingrepen van de terug snellende en goed omschakelende Klaassen – en uitgerekend toen er in de 35ste minuut amper gevaar leek te ontstaan, liep Nico Tagliafico per ongeluk tegen een verdwaalde bal aan. 0-1. Overigens zal ook Perr Schuurs zich schuldig voelen, want hij liet Sadio Mané ontsnappen. En zo'n ontsnapping kan je duur komen te staan, zoals Perr nu ook weer heeft ervaren, want er overkomt hem altijd wel iets...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >