Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Quiz

Welke spelers van Ajax keerden terug op het oude nest?

De transferperiode is aangebroken en dus is iedereen op zoek naar nieuwtjes en geruchten. Als vanouds komen dan ook namen van oud-Ajacieden langs. Denk maar aan Jan Vertonghen en Ryan Babel. Dat inspireerde ons tot het eerste quizje van 2020!

07 januari 2020 - 10:29
babel-1200-quiz
Babel keerde al eens terug en wie weet doet hij dat nogmaals. © Ajax Images

Vertonghen is - net als Babel - natuurlijk veel meer dan een gerucht. Bij de verdediger is daadwerkelijk een lijntje uitgegooid, maar het moet nog blijken of de vis wil happen en zo ja, voor welke prijs het allemaal mogelijk is. Misschien wordt de vis na wat spartelen wel teruggegooid.

Mocht het wel lukken om de Belgisch international binnen te hengelen, dan zou hij niet de eerste Ajacied zijn die terugkeert op het oude nest. Er gingen hem al veel spelers voor. Dat was soms een onwijs succes, maar er zijn talloze spelers op te dreunen voor wie een terugkeer minder goed uitpakte.

Precies daarover gaat onze quiz. Kun jij alle spelers opnoemen die sinds 1993 terugkeerden bij Ajax? Let op, we zoeken alleen spelers die in het eerste actief waren, voor ze terug kwamen en terugkeer van een verhuurperiode tellen we ook niet mee. Spelers als Quincy Promes en Thomas Vermaelen hoef je dus niet in te vullen.

Als hulplijntjes zie je in het schema hieronder het jaar van 'thuiskomst' en wat de laatste club voor de terugkeer naar Amsterdam was. Dat maakt het allemaal wat makkelijker, maar ja, we wilden 2020 ook niet gelijk te moeilijk beginnen.

Zie het maar als een opwarmertje. Je hebt vier minuten de tijd om de namen in te kloppen. Succes!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >