Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vrijdag gepresenteerde Babel enige winterversterking voor Ajax

Dat Ajax in de startblokken stond om in actie te komen op de winterse transfermarkt was wel aardig duidelijk. Kind van de club Ryan Babel wordt vrijdag medisch gekeurd en keert voor de tweede keer terug in Amsterdam. Verder lijkt Ajax uitgewinkeld.

10 januari 2020 - 09:18
sar-hag-1200
Ten Hag en Van der Sar zijn blij met de komst van Babel. © Ajax Images

De verwachting was dat Ajax op zoek ging naar vervanging voor Daley Blind, aangezien volstrekt onduidelijk is hoe lang de verdediger moet herstellen van een ontstoken hartspier. Er werd een lijntje uitgeworpen naar Jan Vertonghen, maar die lijn werd weer binnengehaald zonder vis eraan.

Een andere oud-bekende keert wel terug. De 33-jarige Babel had wel oren naar een tijdelijke verhuizing naar Amsterdam en wil zijn jeugdliefde graag helpen richting nieuw zilverwaar. De vraag is welke rol Babel precies krijgt toebedeeld, zeker nu Quincy Promes weer fit is en ook David Neres hard op de weg terug lijkt.

Zakaria Labyad komt dit seizoen zeker niet meer in actie, dus Babel kun je mogelijk zien als een één-op-één vervanging. Toch zal Babel met het oog op het EK2020 veel willen spelen om in beeld te blijven bij bondscoach Ronald Koeman. Bij Galatasaray had hij een basisplaats en bij Ajax is dat nog maar zeer de vraag.

Algemeen directeur Edwin van der Sar liet in Qatar tegenover het Algemeen Dagblad weten in zijn nopjes te zijn met de terugkeer van Babel. “Ryan kan zeker een goede aanwinst zijn. Met hem erbij kunnen we meerdere posities voorin invullen. Daarmee denk ik dat we klaar zijn voor deze transferwindow.”

Geen vervanger voor Blind dus. Ajax is van mening dat de huidige spelersgroep zijn absentie kan opvangen. “We hebben genoeg goede opties achterin. Tegen Eupen (2-0) speelden we met Edson Álvarez en Perr Schuurs. We hebben Joël Veltman en Lisandro Martinez,” somt Sar de mogelijkheden op.

Het duo Álvarez-Schuurs werd tegen het ontstellend zwakke Eupen amper getest en hoe lang Blind nog aan de kant blijft is niet duidelijk. Sar: “Daley heeft een paar testjes gedaan, maar het is nog niet te zeggen hoe lang hij eruit zal zijn. Hij kreeg deze week ook een paar dagen vrijaf. Als hij terugkomt, gaan we verder met zijn herstel.”

Trainer Erik ten Hag heeft begrip voor het standpunt dat er geen vervanger voor Blind wordt gehaald. “Als er een kans zou zijn met de criteria van Babel (direct inzetbaar, kent de club etc.), dan zouden we het doen. Maar ik hou niet van wintertransfers. Je krijgt bijna nooit een speler die je wil en het seizoen is nog maar vier maanden. Tegen de tijd dat een speler is aangepast, is het seizoen voorbij.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >