Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vijf dingen die je moet weten over Ajax - SV Spakenburg

We gaan weer bekeren! De ontmoeting met SV Spakenburg in de achtste finales van het KNVB-bekertoernooi staat op het programma en daar valt genoeg over te vertellen. We beschouwen voor met vijf dingen die je moet weten over deze leuke avondpot in een uitverkochte Johan Cruijff Arena!

21 januari 2020 - 22:53
sontje-hansen-12001
Speelt Hansen zijn tweede bekerwedstrijd voor het eerste elftal? © Pro Shots

Spakenburg met volle bak support naar uitverkochte JC Arena
Dat de Johan Cruijff Arena uitverkoopt voor een bekerpotje tegen SV Spakenburg geeft aan hoe ontzettend populair Ajax deze dagen is. De wedstrijd leeft natuurlijk niet alleen bij Ajacieden, maar ook bij de gasten uit Spakenburg. Daarom puilt het uitvak woensdag ook flink uit, hoor! Liefst 1800 ‘Blauwen’ uit het Utrechtse provinciedorp reizen de tweededivisionist achterna in een colonne van 25 bussen richting Amsterdam, al nemen er ook genoeg Spakenburgers plaats tussen de Ajacieden. Ook was er een speciaal sponsorarrangement in elkaar geschroefd, waar liefst 161 sponsoren gebruik van maken a 195 euro per pakket.

Spakenburg rekent stiekem op strafschoppen!
Spakenburg waarschuwt de meereizende supporters na het laatste fluitsignaal niet te lang te blijven hangen in het stadion, omdat de bussen niet wachten. Natuurlijk rekent niemand in Nederland echt op een stunt van Spakenburg in de JC Arena. Of nou ja, bijna niemand. Een blik op de website van de amateurclub leert dat de Spakenburgers niets uitsluiten en waarom zouden ze ook? Nooit meer naar huis, toch? De reisinfo op de clubsite meldt namelijk het volgende over de terugreis: “Na de strafschoppen direct naar de bussen, ook dan wordt er op niemand gewacht.”

Trainer Spakenburg met plan naar Amsterdam
Je bent je er vast niet van bewust, maar de trainer van Spakenburg ken je vast wel. Het is Erik ‘wat hebben we toch een kutkeeper’ Meijers. Ah, nu weet je het vast weer. De oefenmeester kijkt uit naar de confrontatie met Ajax, zo bleek uit zijn woorden bij Omroep Gelderland.

“Het is ongekend hoe de wedstrijd hier bij de club leeft. Dat heb ik in mijn lange carrière nog niet meegemaakt. Het is zelfs uitverkocht. Daar droom je alleen maar van. We moeten ervan genieten, maar gaan ook voor een resultaat. Wij gaan met een plan naar de Arena.”

Hopelijk voor Meijers ook met een goede keeper. Meijers kan sowieso gebruik maken van een voor ons oude bekende. Voormalig Ajacied en aanvaller Vince Gino Dekker staat namelijk onder contract bij Spakenburg.

Wisselspeler Spakenburg kijkt uit naar ‘heerlijke dug-out’
Mooie dingen in aanloop naar de aftrap. Dagblad Trouw sprak met Youri Koelewijn, student en speler van Spakenburg. De twintigjarige voetballer gaat ervan uit dat hij als wissel plaats moet nemen op de reservebank, maar kijkt daar beslist niet tegenop, want die 'lekkere stoelen' lijken hem prima zitten. Toch hoopt hij natuurlijk op een invalbeurt en hij heeft nog een missie: “Ik heb met mijn vader afgesproken dat ik het shirt van Huntelaar moet regelen.”

Niet de eerste bekerconfrontatie tegen amateurs in Arena
Het is niet vaak voorgekomen dat Ajax een bekerpot tegen amateurs afwerkt in de Johan Cruijff Arena. De laatste keer was op 29 oktober 2013. Toen kwam ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht op bezoek. Ajax bekerde logischerwijs met gemak door, al bleef de score met 4-1 binnen de perken.

En wellicht herinner je je nog de thuiswedstrijd tegen UDI’19/Beter Bed. Maar liefst 168 bussen reden destijds vanuit Uden naar Amsterdam, waar UDI'19 roemloos onderuit ging met 9-0. Arno Splinter schoot Ajax toen al na 89 seconden op voorsprong en toen was wel gelijk duidelijk wat voor avond het zou worden. Toch hadden de 9000 (!) meegereisde supporters de avond van hun leven.

Scheidsrechter Richard Martens fluit om 20.45 uur voor het begin en we hopen op een leuke voetbalavond!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >