Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Vele wisselingen van positie geen probleem voor Martínez

Middenveld, verdediging, middenveld en nu toch weer verdediging. Het seizoen is pas halverwege, maar Lisandro Martínez is al op verschillende posities nodig geweest. En ook nu wordt er weer geschoven. Geen probleem voor de Argentijn, die speelt waar hij nodig is.

13 januari 2020 - 11:10
martinezpositiecar
Martínez is echt niet meer weg te denken uit de basiself. © Pro Shots

Martínez is nog altijd vrij nieuw bij Ajax, maar de realiteit leert toch echt dat hij pas een halfjaartje in Amsterdam voetbalt. Een basisplaats was vrijwel direct een feit en eigenlijk hebben er sindsdien nooit vraagtekens achter zijn naam gestaan. Dat zegt genoeg.

Sterker nog, als zich ergens een probleem voordoet, is Martínez met enige regelmaat de man die wordt aangekeken voor een oplossing. “Als het nodig is voor het elftal, moet je tot alles bereid zijn. Ik ben altijd bereid op elke plek op het veld te spelen,” aldus de nieuweling tegenover Fox Sports.

Martínez is ook nog wel eens in beeld geweest als linksback, dus kun je nagaan. En middenvelder is ook een vrij ruim begrip, maar hij kan zowel met de punt naar voren als naar achteren uit de voeten. “Ik heb op bijna alle posities wel gespeeld. Als jeugdspeler was ik topscorer, maar prof werd ik als middenvelder.”

De absentie van Daley Blind (ontstoken hartspier) zorgt ervoor dat er weer eens een brandje is dat door Martínez geblust moet worden. Zo lijkt het althans. Martínez vormde tijdens de oefenwedstrijd tegen Club Brugge (3-1) een duo met Joël Veltman en dat zag er goed uit.

“Ik heb er niet met de trainer over gesproken, maar ik heb afgelopen week diverse keren getraind als centrale verdediger. Het is een positie die ik goed ken. Ik heb er geen moeite mee om daar te spelen. Zolang Daley er niet bij is, neem ik graag zijn plek in en doe ik mijn uiterste best.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >