Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tips en trucs voor een succesvol bezoek aan Ajax - SV Spakenburg!

We zijn er nog altijd een beetje ondersteboven van... Ajax - SV Spakenburg is gewoon uitverkocht! Dit betekent dat de KNVB-bekerwedstrijd is een volle Johan Cruijff Arena wordt gespeeld. Omdat het zo'n bijzondere wedstrijd is, hebben we wat tips en trucs op een rijtje gezet voor een succesvol bezoek!

21 januari 2020 - 17:00
tipstrucsajaspacar
Er gaan kleine Ajaciedjes betoverd worden door de club, prachtig! © De Brouwer

Dit klinkt misschien een beetje suf, maar dat is het helemaal niet. Ga maar na: we zijn vroeg of laat allemaal een keer voor het eerst meegenomen naar Ajax en dat stadionbezoek heeft de liefde voor de club toen alleen maar verder aangewakkerd of van jouw zelfs een fanatieke supporter gemaakt.

Wie weet 'zeurt' zoon of dochter uit enthousiasme al tijden om eens naar een wedstrijd van Ajax te gaan of neemt een neefje of nichtje de honneurs waar. Of wie dan ook, maakt niet uit! De volle tribunes vandaag de dag bestaan ook dankzij een vorige generatie en het is zaak om de liefde voor Ajax straks weer over te dragen op de volgende generatie.

De JC Arena is zo'n beetje standaard uitverkocht, maar we kunnen ons voorstellen dat woensdag heel veel supporters en supportertjes hun Ajaxdebuut gaan maken. Een debuut bij Ajax moet wel succesvol verlopen en we kunnen niet allemaal scoren, maar wie weet is het handig om in ieder geval het maken van een eigen doelpunt te voorkomen. Daarom tips en trucs!

Kom op tijd en print je kaartje!
De aftrap van Ajax - Spakenburg is om 20.45 uur en als je niet zo goed de weg kent in en rondom de JC Arena is het handig om bijtijds te arriveren. Dan kun je rustig uitvogelen waar je precies naartoe moet en hoe je bij je stoeltje op het vak komt. Buiten dat nemen de rijen toe naarmate de aftrap dichterbij komt. Dan wil iedereen tegelijk naar binnen en wordt de toestroom te groot, waardoor vertraging optreedt. Het is dus misschien beter om bijtijds naar binnen te gaan.

Ook als je een parkeerplaats moet zoeken, is het een goed idee om voldoende buffer in te bouwen. Dat scheelt gestress. Laat je het openbaar vervoer links liggen en kom je met de auto? Reserveer een parkeerplaats, dat scheelt weer gedoe! Parkeren in P1 onder het stadion is sowieso slechts mogelijk voor genodigden, maar er zijn in het Arena-gebied volop parkeerplaatsen beschikbaar.

Klik hier om via de Mobility Portal nu al een parkeerplek te reserveren. Je kunt inrijden vanaf 19.00 uur en mag blijven staan tot 00.00 uur. Het kan handig zijn om ook qua trein/metro/bus alvast op de hoogte te zijn van de vertrektijden voor de heen- en terugweg. Stel dat je met een klein sprintje een halfuur of meer wint, is dat mooi meegenomen!

Overigens zijn er rondom het ING-kantoor nabij station Amsterdam Bijlmer Arena de nodige verbouwingen gaande, waardoor niet alle parkeergarages beschikbaar zijn.

Naar binnen gaan
Print je kaartje! Het klopt dat je een e-ticket hebt gekocht, maar print je kaartje en stop die bij je! Supporters die kind aan huis zijn in de JC Arena weten dat het soms bij de poortjes heus wel werkt om het schermpje van je telefoon te scannen, maar als de boel niet werkt en je hulp nodig hebt, moet je een geprint kaartje laten zien.

De hulplijn bevindt zich aan de noordzijde, bij de stadionkassa's. Maar heb je geen geprint kaartje? Dan krijg je geen hulp en sta je ondanks een geldig kaartje alsnog buiten. Printen dus!

Als je naar binnen moet op Noord moet je de barcode bij het scannen naar boven plaatsen. Anders gebeurt er niks. Bij de overige ingangen moet de barcode juist weer naar beneden geplaatst worden, maar dit kan ook allemaal niet zo ingewikkeld zijn. Kijk even wat er van toepassing is en volg de instructies op.

Het is niet toegestaan om grote tassen mee naar binnen te nemen. Het toegestane formaat betreft tassen ter grootte van een A4'tje. Kom je met een grotere tas aan? Dan mag die tas niet mee naar binnen. Als het echt niet anders kan en je een grotere tas meeneemt, kun je die aan de zijkant van Afas Live, in het Arenapark, in een kluisje stoppen, maar de capaciteit is vrij beperkt.

Je mag ook geen blikjes of flesjes drinken mee naar binnen nemen, maar pakjes drinken is over het algemeen geen probleem. Zolang dat pakje maar geen harde verpakking heeft en je niet met een assortiment komt aanzetten waar de gemiddelde voetbalkantine een hele zaterdagmiddag op kan draaien.

Het is verder niet toegestaan om fakkels of vuurwerk in bezit te hebben. Wordt er bij de controle bij de ingang toch vuurwerk bij je aangetroffen? Dan wordt je eruit gezet en krijg je een stadionverbod toe. Dat stadionverbod krijg je ook als je vuurwerk meesmokkelt en afsteekt. Als je dit doet, kun je je vakantie annuleren want de boete wordt door de club op de dader(s) verhaald.

Behalve vuurwerk is ook roken uit den boze. Er geldt in de JC Arena een rookverbod.

Eenmaal binnen
Je hoeft geen spaarvarken kapot te slaan of spaarpot om te keren, want de JC Arena is een cashless stadion. Als je een natje of droogje haalt bij een van de kiosken, kun je betalen door te pinnen, swipen of een andere hippe term die is bedacht voor het aloude afrekenen.

En raak ook niet in de war als je op de tweede ring noord wat losse supporters van Spakenburg tegenkomt, want die willen zo graag aanwezig zijn bij de uitwedstrijd tegen Ajax dat ze er zelfs een plekje buiten het uitvak voor over hebben. Dat is toch juist hartstikke leuk?!

De resterende tips zijn met name voor supporters die plaatsnemen op de eerste ring. We kennen uit het verleden voorbeelden waarbij door supporters over de boarding is gestapt om een bal te pakken. De bedoeling was onschuldig en het idee was het helpen van een ballenjongen/-meisje, maar stewards worden er nogal zenuwachtig van als je over de boarding stapt.

Het is namelijk niet de bedoeling dat je het veld betreedt en als je over de boarding stapt, ben je al zo'n beetje halverwege. Blijf dus gewoon netjes achter de boarding en die bal komt heus wel weer terug bij de ballenjongens/meisjes van dienst.

We kunnen tenslotte niet beloven dat spelers hun shirtjes in het publiek gooien. Er wordt in deze moderne tijden heel wat geknutseld en om van alles verzocht, maar het hangt echt puur van de speler af wat er na het affluiten met zijn shirt gebeurt.

Veel plezier bij Ajax - Spakenburg en hopelijk wordt er op allerlei vakken clubliefde voor het leven geboren!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >