Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag ziet Traoré groeien en vindt verhuur geen optie

Let op Lassina Traoré! De Burkinees maakte kort voor de winterstop tegen ADO Den Haag (6-1) zijn basisdebuut, scoorde en het kan nu allemaal wel eens snel gaan. Beide oefenpotjes stond hij in de spits, beide keren speelde hij goed en Erik ten Hag spreekt positieve woorden.

12 januari 2020 - 17:43
traoremagnietwegcar
Traoré kende in Qatar twee prima optredens. © Pro Shots

De pas achttienjarige Traoré scoorde namens Jong Ajax dit seizoen al dertien keer verspreid over zeventien wedstrijden, maar we hebben vaker spitsen zien scoren in Jong Ajax. De stap naar het eerste elftal was vaak zo simpel nog niet, maar wie weet maakt Traoré de sprong wel.

De seinen staan voorlopig op groen en zijn eerste serieuze optredens in het eerste smaken best naar meer. “Lassina maakt een prima ontwikkeling door. Hij heeft de potentie om basisspeler te worden,” aldus Ten Hag in gesprek met het Algemeen Dagblad.

“Lassina moet wel wat koelbloediger worden, zoals je terug kon zien in de wedstrijd tegen Club Brugge. Hij was wat ongelukkig in de afwerking. Dat is het laatste stapje dat moet worden gezet. Maar hij biedt zich aan als serieuze optie.”

Bedenk hier even bij dat Klaas Jan Huntelaar de herstart lijkt te moeten missen vanwege klachten aan zijn achillespees. Mede daardoor besloot Ajax met succes een lijntje uit te zetten bij Ryan Babel en daardoor sloeg Sparta aan het rekenen. Zou het huren van Traoré wellicht bespreekbaar zijn?

Nee, zo blijkt. Traoré blijft het komende halfjaar 'gewoon' bij Ajax en mag voor zijn kans gaan. Het is tegenwoordig ook niet zo'n goed teken als spelers worden verhuurd, dus in die zin mag Traoré de beslissing van Ajax opvatten als het uitspreken van vertrouwen. En Sparta vindt wel iemand anders.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >