Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag stelt gemis ‘ti-ta-tovenaar’ met huidige selectie op te vangen

Het bekeravondje Ajax – Spakenburg (7-0) is achter de rug en dus wordt het zaak om serieus vooruit te kijken op de reeks wedstrijden die nu op stapel staat. Een reeks waarin Ajax niet kan beschikken over Hakim Ziyech.

23 januari 2020 - 13:18
ziyech-12007
Ten Hag: 'Ziyech is wel echt van een andere orde.' © Ajax Images

Tegen de amateurs van Spakenburg kon Ajax het uiteraard prima af zonder de belangrijke spelmaker, maar met FC Groningen-uit, PSV-thuis, FC Utrecht-uit en de dubbele ontmoeting met Getafe CF zal zijn gemis harder voelbaar zijn. Erik ten Hag liet aan onder meer Ajax Life weten dat de huidige ploeg het moet opvangen.

De trainer baalt vreselijk dat hij Ziyech een aantal weken kwijt is, maar weet ook dat het nu eenmaal even niet anders is. Tegen Spakenburg werd nog maar eens duidelijk dat ook iemand als Carel Eiting de balletjes lekker achter de verdediging kan lepelen. Het was ook Ten Hag niet ontgaan.

“We hebben er wel meer die dat kunnen, maar Ziyech is echt van een andere orde. Hij is ti-ta-tovenaar. Hoe lang we hem precies kwijt zijn, moeten we afwachten, maar hopelijk niet te lang. Ja, er komen wedstrijden van de waarheid aan. Dat is ontegenzeggelijk waar. Het komt heel slecht uit als je juist dán je belangrijkste spelers moet missen. Zonder Hakim hebben we nog steeds een goede ploeg.”

Dat is absoluut waar, maar Ajax kan voorlopig eveneens niet beschikken over Daley Blind en David Neres, en dat feit zorgt er volgens Ten Hag niet voor dat Ajax alsnog halsoverkop de markt opgaat. “Nee, met deze selectie gaan we het doen,” klonk het onberispelijk uit de mond van de trainer. Al valt natuurlijk nooit uit te sluiten dat de club in actie komt als het welbekende buitenkansje zich voordoet.

Over het herstel van Neres kon Ten Hag overigens nog niet al te veel zeggen. De Braziliaan was mee naar Qatar, maar traint nog apart van de ploeg en is voorlopig nog niet beschikbaar. “Mazraoui, Ziyech, Neres... Ze hebben allemaal nauwelijks vakantie gehad,” verzuchtte de coach nog maar eens. “Het is niet gek dat juist zij tegen blessures aanlopen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >