Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over mogelijke verhuur Lang: ‘We willen een betere Noa terug’

De winterstop is nu echt bijna afgelopen en dus schoof Erik ten Hag aan voor zijn het perspraatje in aanloop naar Ajax – Sparta. Hij liet daarin ook iets los over de perspectieven van Noa Lang en Razvan Marin.

17 januari 2020 - 14:18

There was an error loading the image

De trainer vertelde in het perszaaltje op De Toekomst dat hij er wel weer zin in heeft en dat dit ook voor zijn spelers geldt. “Natuurlijk, in december waren we wedstrijdmoe, maar we zijn nu weer fris en scherp.”

De winterperiode kwam ook goed uit voor spelers met pijntjes. Quincy Promes is weer speelklaar en ook Klaas Jan Huntelaar kan mogelijk alweer plaatsnemen op de reservebank, na achillespeesproblemen. Uiteraard is verloren zoon Ryan Babel eveneens klaar om te schitteren voor eigen publiek.

Ten Hag: “Babel is wedstrijdfit en multifunctioneel inzetbaar. We bekijken per wedstrijd hoe we hem gaan gebruiken. Je ziet dat hij plezier heeft en dat is mooi om te zien.”

De komst van Babel betekent wel iets voor de situatie van Noa Lang, zo gaf Ten Hag toe. Ajax is best genegen mee te werken aan een verhuurperiode. “Voor Noa wordt het perspectief anders. Hij heeft weinig ervaring als eerste elftalspeler. Het is belangrijk dat hij ervaring opdoet. Wij staan daarom open om hem een halfjaar te verhuren zodat hij terugkeert als betere speler.”

Verschillende clubs – waaronder FC Twente en SC Heerenveen – zouden graag zien dat Lang de gelederen een halfjaartje komt versterken.

Ook ging het de afgelopen week vaak over Marin. De Roemeen zou in de belangstelling staan van Club Brugge, maar zo stellig als Ten Hag over Lang was, zo terughoudend sprak hij over de middenvelder.

“We strijden op drie fronten en hebben een breed kader nodig. We hebben daar iedereen bij nodig. Er is een categorie spelers waarbij het beter is ze tijdelijk te verhuren, maar daar kijken we met Razvan niet naar.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >