Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ten Hag over Dest: 'Hij voelde zich al dagen oncomfortabel'

Het verzoek van Sergiño Dest om terug naar huis te mogen, komt niet helemaal uit de lucht vallen. De rechtsback voelde zich al een aantal dagen niet op zijn gemak in Qatar en kreeg van de club toestemming om de trainingsweek af te breken. Dest sluit zich aan bij Jong Ajax.

09 januari 2020 - 17:18
destcomfortabelcar
Ten Hag stelt dat het welzijn van de speler altijd voorop staat. © Pro Shots

“Sergiño voelde zich al dagen oncomfortabel en het gaat om het welzijn van de speler. Daarom hebben we hem toestemming verleend om terug naar huis te vliegen,” verklaarde Erik ten Hag kort voor de aftrap van het oefenpotje tegen KAS Eupen.

Dat oefenpotje gaat dus voorbij aan de neus van Dest, die inmiddels terug is in Amsterdam en zich spoedig op De Toekomst meldt. Enerzijds om te herstellen van een lichte blessure en anderzijds om hopelijk een potje met Jong Ajax in de benen te krijgen.

“Sergiño heeft een kleine blessure en als die is geheeld, meldt hij zich bij Jong Ajax om eventueel maandag mee te doen tegen Jong PSV,” meldde de trainer over het alternatieve programma. “Als hij kan spelen, dan is hij daarna klaar voor de tweede helft van het seizoen.”

Het oncomfortabele gevoel van Dest heeft alles te maken met de spanningen in de Golfregio, die altijd op de loer liggen en flink toenamen na het besluit van de Verenigde Staten om een Iraanse generaal te liquideren. Iran heeft wraak gezworen vanwege de fatale drone-aanval en aangezien Dest uitkomt voor de nationale ploeg van Amerika valt er een link te leggen.

Toevallig was diezelfde nationale selectie van Amerika van plan om zijn tenten voor een trainingsstage op te slaan in Qatar, maar in allerijl werd anders besloten. Ajax hield het bij een aanpassing van het vluchtschema en is, zoals bekend, wel gewoon present.

Overigens stappen er na de testmatch tegen Eupen nog meer Ajacieden in het vliegtuig. Het betreft hier talenten die in actie mogen komen bij Jong Ajax, zodat er op bezoek bij Jong PSV met een alleraardigst elftal kan worden gespeeld.

https://twitter.com/AFCAjax/status/1215301489259880448

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >