Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Tadic over laatste vijf minuten: 'Best slim gedaan door ons'

We wensen in het lange vervolg van 2020 geen herhaling te hoeven zien van de laatste vijf minuten van Ajax - Sparta. Het was voor de Ajacieden een kwestie van overleven en alle trucs werden uit de kast gehaald. Dusan Tadic vond dat hij en zijn teamgenoten het stiekem nog best slim aanpakten.

20 januari 2020 - 15:11
tadicslotajaspacar
We waren vorig jaar rond deze tijd nog een stuk chagrijniger. © Pro Shots

De 2-1 was heilig in de slotfase van de thuiswedstrijd tegen Sparta. Ja, echt waar. Zo heilig dat er soms lange ballen blind vooruit werden getrapt en toen dat niet genoeg bleek, volgde getreuzel bij een inworp met als klap op de vuurpijl zelfs geel voor Quincy Promes wegens tijdrekken.

Alsnog kreeg Sparta een goede kans op de gelijkmaker en pas toen Andre Onana in de slotfase een belangrijke bal klemvast pakte, slaakte de complete Johan Cruijff Arena een zucht van verlichting. Ook Tadic haalde opgelucht adem, zo erkent hij tegenover Ajax Life.

“Het belangrijkste is dat we drie punten rijker zijn. Maar dit was niet onze beste wedstrijd, nee. Het werd zelfs erg spannend. Soms heb je een wedstrijd die niet helemaal naar wens verloopt, maar je moet altijd 100 procent blijven geven. Nu kreeg de tegenstander het idee dat er iets te halen viel,” zo sprak de aanvoerder.

Je kon Sparta daarin geen ongelijk geven, want het mag best een klein wondertje worden genoemd dat de Ajacieden op de been bleven. Lisandro Martínez werkte met een ultieme krachtsinspanning de bal tegen de paal, waarna Joël Veltman op de lijn opruimde en toen moest Onana dus nog in actie komen.

“Ik dacht: dat is een doelpunt. Niet dus, wat een redding van Lisandro! Hij verdient een bedankje. Het was niet alleen slecht en tijdens een gedeelte van de wedstrijd speelden we best goed, maar we moeten voetballen met meer focus. We moeten zorgen dat we er klaar voor zijn. En geen foutjes maken waardoor de tegenpartij hoop krijgt.”

Tadic maakt zich geen zorgen. Hij merkte in Qatar dat Ajax weer begon te draaien en verwacht dat het veldspel tijdens de komende wedstrijden beter wordt, want zo'n slotfase als die van Sparta-thuis hoopt hij niet nogmaals mee te maken. “Het laatste kwartier ging alleen maar om volhouden...”

“Als je een wedstrijd als deze wilt winnen, moet je ook een beetje slim spelen. Dat was misschien het verschil met vorig jaar, toen we thuis 4-4 speelden tegen sc Heerenveen. De ervaring van toen hebben we in ons voordeel gebruikt. Als je ook de 3-0 maakt, mag het echt geen probleem meer zijn. Sparta kwam via een counter terug tot 2-1 en toen riep ik wel even 'kut!' Daarna moesten we nog keihard werken.”

Dat tegendoelpunt was een flinke domper, ook voor aanvoerder Tadic. En niet voor het eerst. “Ik dacht dat het met 2-0 was beslist en vaak maken we zelfs een derde. Als je een clean sheet weet te houden, is het ook goed. Maar dat lukt telkens niet, meestal omdat er iets stoms gebeurt... We moeten focus hebben en need to win more easy games.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >