Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Positieve berichten over herstel Neres en Promes

Het is alweer een tijdje geleden dat we David Neres en Quincy Promes in actie hebben gezien. Maar nu is er goed nieuws: het moment van hun rentree nadert. Het nieuwe jaar begint met positieve berichten over de twee buitenspelers, die nu kunnen toewerken naar hun terugkeer.

05 januari 2020 - 12:41
promesbijnaterugcar
Kunnen begin 2020 de maskers weer af? © Pro Shots

De ziekenboeg bij Ajax stroomde tussen begin november en begin december plotseling overvol, waarna er wat moeilijke tijden aanbraken. Vooral voorin werd de spoeling dun, omdat ook Zakaria Labyad nog eens wegviel. De rentree van Labyad laat nog eventjes op zich wachten.

Labyad is niet van de partij tijdens de trainingsweek in Qatar en herstelt in Amsterdam van zijn knieblessure, maar de berichtgeving over Neres en Promes is positiever. Een stuk positiever. Neres traint nog apart van de groep, maar volgens Voetbal International wel alweer redelijk intensief.

De Braziliaan werd gespot terwijl hij in de weer was met een bal. Dat is sowieso een positief teken, want dan zijn er al trainingssessies zonder bal geweest. En je mag niet met bal gaan trainen voordat het zonder bal goed gaat.

Promes sloot zelfs aan tijdens de groepstraining. De clubtopscorer hoopte eind 2019 keer op keer terug te kunnen keren, maar helaas. Dat bleek toch iets te veel van het goede voor zijn hamstring. Hopelijk is op z'n minst Promes beschikbaar als Ajax het de 19e opneemt tegen Sparta.

Of Neres die hervatting van de eredivisie ook haalt, blijft eventjes afwachten. Hij heeft nog precies twee weken de tijd om zich weer fit te trainen, maar we durven echt niet aan of deze tijdspanne realistisch is. Alles bij elkaar ligt hij er door die kniekwetsuur toch best een tijdje uit.

Overigens is ook Jurgen Ekkelenkamp geblesseerd achtergebleven op De Toekomst, maar we hebben geen idee wat hij mankeert. En verder blijft de situatie rondom Daley Blind natuurlijk afwachten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >