Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Perr ‘Jekyll’ Schuurs op zoek naar zijn Mr. Hyde

Perr Schuurs (20) ruilde in 2018 de gemoedelijkheid van Limburg in voor het topsportklimaat van Ajax. Hij is inmiddels krachtiger dan ooit. Maar de metamorfose is nog niet compleet. “Ik moet een killer worden.”

24 januari 2020 - 14:08
schuurs-12004
Schuurs liet in Lille zien flinke stappen te hebben gemaakt! © Pro Shots

Ja, Schuurs kent het verhaal van Dr. Jekyll en Mr. Hyde, dat gaat over een vriendelijke dokter die door een experiment een duister alter-ego creëert. Sinds het werk van auteur Robert Louis Stevenson uitkwam is ‘Jekyll en Hyde’ uitgegroeid tot een uitdrukking voor mensen met twee gezichten.

Dat is ook de reden om er met de Ajacied over te beginnen. Er gaat immers geen interview voorbij of hij stelt zelf dat hij ‘meedogenlozer’ moet worden op het veld, terwijl hij dat buiten het veld zeker niet is. Eén Schuurs, twee gezichten: de Jekyll en Hyde van Ajax? Hij kan om het idee lachen.

Maar we moeten het niet helemaal afdoen als grap. De Ajacied is serieus als hij zegt dat hij op het veld een andere Schuurs wil zijn dan daarbuiten. En dat is een lastig proces!

“Het is heel moeilijk, want ik ben eigenlijk een sociale jongen. En dat wil ik blijven. Ik wil vriendelijk blijven, openstaan voor anderen. Alleen moet ik dat scheiden met wat ik op het veld doe. Dan moet ik een killer worden, laten zien dat niemand langs me komt. Daar moet ik stappen in maken.”

Zoals gezegd, het is geen makkelijk proces. Schuurs is er dan ook al lang mee bezig. “Bij Fortuna Sittard wist ik al dat het een verbeterpunt was. In de jeugd kreeg ik van mijn trainers vaak te horen dat ik te lief was. Ik werd te vaak opzijgezet, waar ik juist de grootste van het team was. Dat kon natuurlijk niet.”

Het moet een automatisme worden, stelt hij. Soms neemt die vriendelijke Dr. Jekyll nog de overhand op het veld. Zoals in die laatste minuut tegen AZ, waar Schuurs zich opzij liet zetten door de acht centimeter kortere Myron Boadu. De spits kopte binnen, Ajax verloor met 0-1.”

“Ik had scherper moeten staan,” zegt Schuurs over dat moment. “Het was de laatste minuut, dan moet je de pot dichthouden. Ik baalde er lang van en heb de beelden vaak teruggekeken. Het is een moment waarvan ik leer en dit gaat me niet nog een keer gebeuren.”

Het hele verhaal met Schuurs lees je in ons nieuwe magazine Ajax Life. Nummer 6 alweer! Wil jij het blad ook ontvangen? Sluit je dan aan bij Supportersvereniging Ajax!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >