Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Na het eerste elftal grijpt ook Jong Ajax de koppositie

Weet je nog dat het hele land moest lachen omdat Ajax maar liefst 1000 dagen lang geen koploper was geweest? Nou, hopelijk is er flink genoten van die periode. De tijden zijn namelijk veranderd. En flink ook. Behalve het eerste elftal staat nu ook Jong Ajax aan kop.

20 januari 2020 - 21:52
ajadordtkoplopercar
Timber viert zijn treffer en daarmee ook de koppositie. © Pro Shots

De Jong Ajacieden lieten vorige week door een gelijkspel tegen Jong PSV (0-0) nog een kans liggen om op kop te komen, maar maandag op De Toekomst slaagde de missie wel. Er werd in een eenzijdige wedstrijd met 2-0 gewonnen van FC Dordrecht.

Ondanks het eenzijde spelbeeld duurde het nog best lang voordat het Jong Ajax was gelukt om de ban te breken. Er moest tot de 55ste minuut geduld betracht worden. Het was Quinten Timber die de bal een beetje gelukkig mee kreeg, waarna hij resoluut was in zijn afronding. Twintig minuten later vond ook Alex Mendez vanaf de penaltystip het net en daarmee was de wedstrijd beslist.

De overwinning was voor Jong Ajax voldoende om in tweede instantie alsnog over koploper SC Cambuur te wippen. Cambuur pakte in 2020 nog geen punt en daardoor ligt de strijd om promotie weer wagenwijd open. De titelrace lijkt voor Cambuur, De Graafschap en FC Volendam voorlopig bijzaak.

Plek twee of zelfs plek drie kan ook voldoende zijn om de Keuken Kampioen Divisie te mogen verruilen voor de eredivisie, maar dit hangt volledig af van de prestaties van Jong Ajax. De ploeg van trainer Mitchell van der Gaag kan zich behalve op ontwikkeling volledig op de titelrace storten omdat het niet mag promoveren.

Jong Ajax is in ieder geval weer een serieuze factor om rekening mee te houden, net als in het seizoen 2017/2018. Onder aanvoering van de volop scorende Mateo Cassierra werd toen de titel plus het bijbehorende schaaltje veroverd. Dat vormde toen een doekje voor het bloeden omdat PSV in die dagen Ajax volledig kansloos liet in de titelstrijd.

Maar dat was toen... Anno nu staat zowel Jong Ajax als het echte Ajax bovenaan en zo heeft 2020 alles in zich om weer een mooi Ajaxjaar te worden. Al moet het natuurlijk nog wel allemaal even gebeuren, dus laten we ons absoluut niet te vroeg rijk rekenen. Dat heeft de slotfase van Ajax – Sparta (2-1) ook wel aangetoond.

Er wacht Jong Ajax later deze week trouwens meteen een nieuwe uitdaging. En dan doelen we niet alleen op het verdedigen van de koppositie. Er wordt vrijdag thuis aangetreden tegen het wispelturige NEC, waarvan je nooit zo goed weet wat je ervan kunt verwachten.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >