Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Magazine Ajax Life 6: Sar!

De korte termijn ziet er bij Ajax fleurig uit. Naast onze vaste voetbal- en supportersverhalen kijken we in dit eerste magazine van 2020 ook ‘zakelijk’ naar de lange termijn. Hoe gaat Ajax zijn omzet substantieel verhogen? Ajax Life 6 verschijnt vanaf vrijdag 24 januari, exclusief voor leden van SV Ajax.

23 januari 2020 - 17:22

Het is zichtbaar fijn de baas bij Ajax te zijn. Een uitbundige Edwin van der Sar siert de cover van ons nieuwste nummer. ‘Sar’ beantwoordt talloze vragen van onze leden in de rubriek Vragenvuur. Dat leverde interessante antwoorden op. Van kleedkamerhumor tot serieuzere zaken (Qatar) en populaire supportersthema’s, zoals het shirtontwerp en clublogo. "We hebben ooit kort naar een nieuw logo gekeken."

Hoewel een mouwsponsor nog niet speelde toen we dit magazine naar de drukker stuurden, hebben we een uitgebreid achtergrondverhaal waarin ervaringsdeskundigen uitleggen ‘hoe te cashen met het ‘merk’ Ajax’. Daarin komen onafhankelijke experts aan het woord, maar uiteraard ook Ajax’ commercieel directeur Menno Geelen. "De ECV-deal is nu compleet niet meer reëel."

De commerciële activiteiten moeten voetbaldirecteur Marc Overmars de mogelijkheid geven elke zomer weer een sterkere selectie samen te stellen, want uiteindelijk draait het bij een voetbalclub natuurlijk om de prestaties op het veld.

Wat dat laatste betreft is januari een goed moment spelers te vragen naar hun doelen en ambities voor het nieuwe jaar. Wij schoven daarom aan bij Perr Schuurs die wel gesetteld is bij de club, maar de metamorfose als voetballer binnen de kalklijnen nog compleet moet maken. "Ik wil vriendelijk blijven, alleen moet ik dat scheiden met wat ik op het veld doe."

Hoewel het seizoen inmiddels onderweg is, gunden we onszelf toch even de tijd om de prestaties van de eerste seizoenshelft eens in cijfers te gieten. Het leverde behalve een mooie ‘Piro’ een aantal interessante inzichten op in ons omvangrijke winterrapport.

Terugblikken deden we ook op twee evenementen van SV Ajax in de voetballoze winterstop. We waren bij het populaire zaalvoetbaltoernooi voor leden van Jonge Schare en zagen veel lachende gezichten in de Kleine Komedie tijdens de allereerste Nieuwjaarsconference van SV Ajax getiteld ‘Sprookjesvoetbal’.

In dit nummer vind je ook een interview met Steven Pienaar. Inmiddels 37 en gestopt als prof, maar ambitieus begonnen aan het trainersvak. De Zuid-Afrikaan loopt stage in de Ajaxopleiding, maar doet nog meer. We spraken hem uitgebreid in zijn woonplaats IJburg over Ajax, Ajax Cape Town, zijn eigen bijzondere project en natuurlijk het trainersvak. "Juist bij de jeugd moet je streng zijn."

De Meersche Held komt ditmaal uit Volendam. Arnold Mühren speelde zijn eerste Ajaxduel in 1971 en zijn laatste in 1989. Hij won als speler zo’n beetje elke prijs die je maar kan winnen. Genoeg gespreksstof voor een mooi historisch voetbalverhaal. "Bobby loopt als een rode draad door mijn carrière."

Dit – en veel meer – lees je in Ajax Life 6.

Wil jij dit magazine ook ontvangen en profiteren van andere voordelen? Sluit je dan aan bij de Supportersvereniging Ajax! Ons magazine Ajax Life is niet te koop in de winkel en wordt alleen verstuurd naar leden van Ajax Life en Ajax Jonge Schare.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >