Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Lang wil als completere speler terugkeren na verhuur aan FC Twente

Noa Lang maakt het seizoen op huurbasis af bij FC Twente. Met het aantrekken van Ryan Babel zag de aanvaller zijn kans op speelminuten slinken en dus bood een tijdelijke verhuizing naar Enschede uitkomst. Als Lang na dit seizoen weer terugkeert bij Ajax, wil hij completere voetballer zijn.

18 januari 2020 - 11:30
Copyright-ProShots-5735397
Lang heeft er vertrouwen in dat hij in de toekomt gaat slagen bij Ajax. © Pro Shots

De winterstop kwam goed uit voor de selectie van Erik ten Hag. Spelers met blessures kregen de tijd om zich weer speelklaar te maken en ondertussen kon de ploeg worden versterkt met de komst van Ryan Babel. De transfer van de verloren zoon betekende echter wel iets voor de situatie van Lang.

De spoeling voorin was door enkele kwetsuren wat dun bij Ajax en dus kreeg Lang de mogelijkheid om zich te laten zien in het eerste elftal. Nu bijna iedereen weer fit is, moet de jongeling een stapje terug doen. Voor zijn ontwikkeling is het echter niet wenselijk om wekelijks op de bank te zitten of minuten te maken bij Jong Ajax.

Hoewel de transfer nog niet officieel bekend is gemaakt door de clubs, heeft Lang al wel gereageerd op de situatie. “De club en ik zijn tot de conclusie gekomen dat ik veel speelminuten in de eredivisie moet maken en bij Ajax was het uitzicht daarop minder. Ik ben op een leeftijd dat ik elke week op niveau moet spelen. Ajax vindt dat ook. Ze weten dat ik er klaar voor ben,” aldus Lang tegenover De Telegraaf.

Een verhuur aan FC Twente is dus een mooie oplossing voor de aanvaller. “Ik heb Twente altijd al een mooie club gevonden. Groot mooi stadion, fanatiek publiek. Het gesprek met de club voelde gelijk goed. Dat ik laatst een hattrick heb gemaakt tegen ze heeft geen rol gespeeld. Ik hoop wel dat ik in de Grolsch Veste nog veel goals kan maken in het goede shirt.”

Bij Twente hoopt Lang zich te ontwikkelen tot een betere speler. De aanvaller heeft concrete doelen gesteld en hoopt completer terug te keren bij Ajax. “Het moet niet zo zijn dat ik alleen een leuke voetballer ben in balbezit. Ook zonder de bal moet ik mijn werk verrichten. Mijn doel is om completer terug te keren bij Ajax. Ik weet zeker dat ik daar ga slagen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >