Met meer dan 130.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Jong Ajax laat kans op koppositie liggen na gelijkspel tegen Jong PSV

Jong Ajax heeft maandagavond een uitgelezen mogelijkheid laten liggen om de koppositie te veroveren in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg kwam in Eindhoven niet verder dan een bloedeloze 0-0 tegen de leeftijdsgenoten van PSV.

13 januari 2020 - 21:53
jong-ajax-12002
Ekkelenkamp kon ook geen potten breken tegen Jong PSV. © Pro Shots

Het verhaal was voor de confrontatie duidelijk: bij een zege op de leeftijdsgenoten van PSV kon Ajax de koppositie van SC Cambuur overnemen. Die ploeg verloor vrijdag in eigen huis met 1-2 van FC Volendam. De Jong Ajacieden moesten dan wel met meer dan drie doelpunten verschil zegevieren.

Trainer Mitchell van der Gaag liet vooraf weten dat het overnemen van de eerste plek geen doel op zich was. Talentontwikkeling staat immers voorop, al gaf de oefenmeester met een glimlach toe dat er tegen Jong PSV ook altijd nog zoiets is als een prestigestrijd.

De toeschouwers op de goed gevulde tribune van De Herdgang zagen direct na de aftrap een makkelijker voetballend Jong Ajax. De ploeg was sterker, maar sprankelen deed het zeker niet. Sterker nog, de eerste grote kans was voor de thuisploeg. Doelman Kjell Scherpen pareerde een venijnig schot van Cyril Ngonge uitstekend.

Bij Jong Ajax verscheen Sergiño Dest aan de start en dat was best logisch. De Amerikaans international voelde zich in Qatar niet prettig, verliet vroegtijdig het daar belegde trainingskamp en miste daardoor de oefenwedstrijden tegen KAS Eupen en Club Brugge. In Eindhoven deed de rechtsachter alsnog het nodige spelritme op.

Diezelfde Dest stond aan de basis van de eerste van slechts twee Ajaxkansen voor rust. Helaas werd zijn afgemeten voorzet door Jurgen Ekkelenkamp over gekopt. Op slag van rust nam Quinten Timber het Eindhovense doel nog eens onder vuur, maar doelman Youri Roulaux keerde het gevaar.

Het hield al met al niet over wat Jong Ajax liet zien. Van der Gaag miste ook best een aantal spelers, waaronder een echte spits. Noodgedwongen nam Nicolas Kühn de taak van nummer 9 waar, terwijl Quinten Timber vanaf links en Alex Méndez vanaf rechts opereerde.

Na de thee werd het spel van de Ajacieden er niet veel beter op en kreeg Jong PSV weer een grote kans de score te openen. Steven Theunissen had de openingstreffer op de voet, maar maakte het Scherpen simpelweg niet moeilijk genoeg. De goalie neutraliseerde het gevaar zonder al te veel moeite.

In de slotfase voerden de Ajacieden de druk nog wel op, maar tot echt grote mogelijkheden leidde dat niet, waardoor genoegen werd genomen met een 0-0-puntendeling. Joshua Pynadath maakte het eindsignaal overigens niet mee, want na een forse charge kreeg de invaller direct rood voorgeschoteld.

Bij SC Cambuur halen ze in elk geval opgelucht adem. De ploeg uit Friesland gaat nog altijd aan kop, met 45 punten uit 21 wedstrijden. Jong Ajax volgt met 43 punten.

Word vanaf €15,-* lid tot einde seizoen 2024/2025

Sluit je aan bij onze ruim 130.000 leden. Samen staan we achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen!

Lid worden >