Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Johan Cruijff Arena krijgt beweegbare tribunedelen in vier hoeken

De eerste plaatjes vlogen vliegensvlug over de socials en mensen die een stadionrondleiding deden zagen het al: de eerste voorbereidende werkzaamheden aan het dichten van de hoeken in de Johan Cruijff Arena zijn gestart, waarbij gebruikt gemaakt gaat worden van beweegbare tribunedelen. Hoe nu verder?

17 januari 2020 - 09:54
hoeken-arena-1200
Met het dichten van de hoeken gaat een wens van veel supporters in vervulling. © Ajax Life

In aanloop naar Euro 2020 is het de bedoeling dat alle vier de hoeken van de Johan Cruijff Arena worden gedicht. Daardoor krijgt het stadion - zoals eerder gemeld - zo’n 880 extra zitplaatsen en gaat bovendien een wens van veel Ajaxsupporters in vervulling. De JC Arena en Ajax stellen verder tegemoet te willen komen aan de grote vraag naar extra plekken in het stadion en elk stoeltje is er immers één.

Tijdens Sparta-thuis zal er sowieso amper iets zichtbaar zijn van het werk, want de stoeltjes die op foto’s op socials weg waren, zijn inmiddels weer keurig vastgeschroefd. Maar dat er flink wat op stapel staat, is wel duidelijk. De Arena werkt momenteel aan een animatie, waarin precies duidelijk wordt wat er gaat gebeuren. En dat zijn bijzondere dingen, zo blijkt!

De extra tribunes in de hoeken worden van staal en beton en worden logischerwijs volledig op maat gemaakt. Ze krijgen stuk voor stuk een beweegbaar deel, waardoor ze deels omhoog kunnen. Zo kunnen buiten de wedstrijden om wagens en materialen, waaronder de grasmatlampen, het stadion worden binnengereden.

Er is dus al begonnen met werkzaamheden aan de zuidzijde van het stadion en de Arena meldt dat Ajax tegen het einde van het lopende seizoen start met de verkoop van seizoenkaarten voor seizoen 2020/2021. Ajax - Sparta staat zondag op het programma en een woordvoerder van het stadion stelt tegenover Ajax Life dat supporters geen hinder ondervinden van de verbouwing.

Wordt vervolgd!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >