Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gevoelsmens Ziyech erkent dat hij een gebruiksaanwijzing heeft

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder dat Hakim Ziyech wel ergens in de voetbalwereld wordt besproken. De spelmaker wordt geroemd om zijn kwaliteiten, maar ook nog steeds bekritiseert door zijn houding. Ziyech doet alles op gevoel en erkent dat er maar weinig mensen in staat zijn om zijn gebruiksaanwijzing te lezen.

18 januari 2020 - 10:43
Copyright-ProShots-51591251
Ziyech geeft toe dat hij soms lastig te pijlen is. © Pro Shots

We kennen Ziyech binnen de lijnen als een goedlachse speler. Zodra hij een bal aan zijn voeten heeft, spat het plezier, fanatisme en de creativiteit ervan af. Toch zien we buiten het veld vaak een andere Ziyech. Hij oogt voor de camera norser en serieuzer. “Ik heb een gebruiksaanwijzing en maar slechts weinig mensen zijn in staat om die goed te lezen. Ik ben soms moeilijk te peilen,” verklaart Ziyech in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Die gebruiksaanwijzing is inmiddels wel bekend bij zijn directe omgeving en medespelers. Zij weten hoe Ziyech in elkaar steekt. “Maar voor buitenstaanders ben ik niet iemand die even met je meepraat of populair gaat lopen doen. Hoe vaak mensen me wel niet benaderen nu het goed gaat. Dan krijg ik direct argwaan. Waar waren ze toen het minder ging? Door de mindere periode bij Ajax heb ik veel gezichten om me heen zien veranderen.”

Dat Ziyech een gevoelsmens is, bleek onder andere tijdens de gewonnen klassieker (4-0). De Marokkaan werd vroegtijdig naar de kant gehaald en dat stemde hem zichtbaar chagrijnig. “Voetbal is toch een emotiesport? En we willen toch allemaal eerlijk zijn? Maar als ik dat doe, vinden mensen er iets van,” doelt Ziyech op de commotie die na afloop ontstond.

De spelmaker zelf vindt dat het allemaal een beetje wordt opgeklopt, alsof hij wordt gezocht door de media. Hier en daar werd zelfs gesuggereerd dat zijn relatie met coach Erik ten Hag niet goed zou zijn. “Deze trainer is eerlijk en onze relatie is heel goed, maar dan hoeven we het toch niet altijd met elkaar eens te zijn? Ik vind juist dat een speler met een trainer een open relatie moet hebben. Geen geheimzinnig gepraat achter elkaars rug om.”

Tijdens het openhartige gesprek met het AD komen ook nog even de transferperikelen rondom zijn persoon ter sprake. Sevilla was afgelopen zomer concreet, maar tot een overstap kwam het niet. “Er liep daar een directeur rond die mij een jaar eerder naar AS Roma wilde halen. Alles was zo goed als rond, totdat hij niets meer van zich liet horen. En dan moest ik nu wel naar zijn club komen? Bekijk het lekker, ik laat me niet piepelen.”

“De buitenwereld maakt zich er een beetje druk om, naar welke club ik moet gaan. Ikzelf totaal niet. Wat er komende zomer gebeurt, zie ik dan wel weer. Ik heb het uitstekend naar mijn zin bij Ajax. Komende zomer zie ik wel. Zo niet, dan niet. C’est la vie. Zo sta ik in het leven,” sluit Ziyech af. 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >