Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Gevoel Ten Hag zegt dat 'fris' Ajax klaar is voor herstart

De winterstop kwam als geroepen! De Ajacieden liepen tijdens de laatste minuten van 2019 op hun tandvlees en het was overduidelijk dat een kleine pauze geen kwaad kon. Nou, dat is gebleken. Erik ten Hag werkte in Qatar met een frisse selectie en denkt dat zijn mannen er klaar voor zijn.

12 januari 2020 - 18:07
hagfrisherstartcar
Ten Hag zag dat zijn selectie toe was aan een verzetje. Dat werkte! © Pro Shots

Ajax hervat de competitie volgend weekeinde met een thuiswedstrijd tegen Sparta en de opdracht is duidelijk: de landstitel prolongeren. Er wordt gestart met een voorsprong van drie punten ten opzichte van AZ, maar we hebben gezien hoe snel zaken kunnen omdraaien.

Kortom, Ajax is er nog lang niet en zal flink wat wedstrijden in winst moeten omzetten voordat de schaal in ontvangst mag worden genomen. De met 3-1 gewonnen oefenwedstrijd tegen Club Brugge vormde een welkome opsteker. De onbetwiste koploper van België had weinig in te brengen.

“Dit was niet zomaar een oefenwedstrijd, maar een testwedstrijd met het tempo van een gemiddeld duel in de competitie. Als voorbereiding is dat altijd goed,” stipte Ten Hag aan. En al helemaal als je duidelijk aan de goede kant van de score staat. “We creëerden acht tot tien grote kansen.”

“Dat is heel goed, want bedenk dat Club Brugge in de competitie pas acht tegendoelpunten hoefde te incasseren,” vervolgde de trainer in diverse persgesprekken. “We willen meer rendement als we de bal verkrijgen door hoog druk te zetten en dat werkte twee keer heel goed. Dat is wat mij betreft uitstekend.”

De komende week, terug op De Toekomst, benut Ten Hag om de puntjes op de spreekwoordelijke i te zetten. “We hebben een goed trainingskamp achter de rug. Het ziet er fris uit en ik zie een team dat voor elkaar vecht. We gaan de komende dagen nog wat extra accenten zetten en Ryan Babel inpassen. Daarna zijn we klaar voor de herstart.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >