Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Fitte Promes staat te trappelen om rentree te maken

Hij is fit. Eindelijk! Het heeft iets langer geduurd dan verwacht, maar van Quincy Promes mag de winterstop morgen afgelopen zijn. Of nee, eigenlijk vandaag nog. De clubtopscorer kan niet wachten om weer te scoren, ongetwijfeld op aangeven van Hakim Ziyech.

09 januari 2020 - 09:37
promestrappelencar
Hopelijk laat Promes het net in 2020 weer vaak bollen! © De Brouwer

“Het is een zware periode geweest. Ik wil het er eigenlijk niet al te veel meer over hebben. Ik ben nu weer fit en iedereen die mij kent, weet dat ik het er zwaar mee had. Het heeft langer geduurd dan ik wenste, dat was nog een extra tik,” aldus Promes tegenover Ajax TV.

Als je dit zo hoort, lijkt het wel alsof Promes maanden langs de zijlijn heeft moeten toekijken. Dat viel gelukkig reuze mee, hij was 'slechts' een maandje uitgeschakeld met een blessure aan zijn onderbeen. Helaas was het wel een belangrijke maand, waarin enkele beslissingen vielen.

Zo werd Ajax uitgeschakeld in de Champions League, nadat het in de laatste speelronde van de groepsfase geen vuist had weten te maken tegen Valencia en met 0-1 verloor. Kort daarop ging Ajax ook onderuit tegen AZ (1-0), terwijl het eerder al met 0-2 van Willem II had verloren.

Die rampzalige week maakte het voor Promes alleen maar moeilijker om zijn fysieke ongemak te accepteren. “Het doet nog steeds een beetje pijn. Het is een beetje onbeschrijflijk. Ik deed er alles aan om te kunnen spelen en daardoor was de teleurstelling nog groter.”

Het kerstdiner en de oliebollen hebben Promes echter frisse moed gegeven. De man van tien treffers alleen al in de eredivisie kan niet wachten totdat het tijd is voor de aftrap van Ajax – Sparta. “Het voelt voor mij als een 'fresh start', juist doordat ik de laatste wedstrijden heb gemist,” aldus de aanvaller.

“Ik ben nu fit en kan er weer tegenaan. De andere jongens hebben er ook veel zin in en zijn erg blij dat ik er weer ben. Dat geeft mij alleen maar meer zelfvertrouwen. We doen het met z'n allen, maar ik voel vanuit de groep: hé, je bent weer terug!”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >