Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Eerste beschietingen leiden niet tot terugkeer Vertonghen bij Ajax

Oké, het is nu wel duidelijk: Ajax heeft een lijntje uitgegooid bij Jan Vertonghen over een rentree. Het lijkt er sterk op dat we er rekening mee moeten houden dat Daley Bling nog een tijdje afwezig is en Ajax zoekt naar een oplossing. Die oplossing kan nog steeds luisteren naar de naam Vertonghen.

03 januari 2020 - 10:21
vertonghenlijntjecar
De interesse in Vertonghen kan best verband houden met Blinds situatie. © Pro Shots

De Telegraaf heeft uit meerdere hoeken vernomen dat er contact is geweest tussen Ajax en het kamp-Vertonghen, om het zo maar eventjes te noemen. Zaakwaarnemer Tom de Mul – inderdaad, een oude bekende! – liet weten dat de Belg in principe open staat voor een terugkeer.

Wat is dan het struikelblok? Nou, de afkoopsom die aan Tottenham Hotspur moet worden betaald om het contract van de 32-jarige Vertonghen af te kopen. En dan is er nog het salaris. De huidige verdiensten van Vertonghen bedragen 4 tot 5miljoen euro per jaar en dat is Ajax vooralsnog te gortig.

Het is geen geheim dat het salarisplafond in Amsterdam is doorbroken en in die zin baart het enig opzien dat de eisen van Vertonghen nu te hoog zouden liggen, maar toch. Het lijkt erop dat het spel vanaf nu op de wagen is en dat we pas aan het begin staan van deze saga. De winterstop is nog lang.

Het lijkt onwaarschijnlijk dat Vertonghen een rentree naar de Johan Cruijff Arena – waar vandaag de dag toch echt serieuze salarissen worden uitgekeerd – laat schieten op basis van een geldkwestie, al moeten we niet vergeten dat er rondom zijn vertrek omgekeerd ook wat zaken hebben gespeeld.

Die plooien zijn toen gladgestreken door de kersvers in dienst getreden Overmars, maar die hele situatie verdiende toen niet de schoonheidsprijs. Wellicht is dat nu nog van invloed... Het wordt vooral interessant om te zien hoe dit alles verder gaat, want het laatste woord lijkt er nog niet over gezegd.

En stel dat Vertonghen niet komt, wie zijn dan de alternatieven? Het lijkt er in ieder geval op dat Ajax, zoals door Erik ten Hag al een beetje aangekondigd, (noodgedwongen) een actieve rol inneemt op de winterse transfermarkt.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >