Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Duo Martínez/Veltman staat er goed op bij Ten Hag

Ajax hervat het seizoen volgende week zonder Daley Blind. Het is afwachten of en hoe goed hij herstelt van zijn ontstoken hartspier. De hoofdpersoon zelf is positief en dus zijn wij ook goed gestemd, maar voorlopig moet er een vervanger staan. Dat lijkt Lisandro Martínez te worden.

12 januari 2020 - 19:50
duomartmancar
Martínez heeft bij Ajax al heel wat problemen opgelost. © Pro Shots

Het lijkt wel alsof Martínez al jaren bij Ajax voetbalt zo geruisloos speelde hij zich in de basis. Om te beginnen achterin, daarna op het middenveld en nu weer achterin, zo lijkt het. De Argentijn gaat weer een linie achteruit om een duo te vormen met Joël Veltman.

Erik ten Hag liet tijdens persgesprekken in Qatar weten dit 'aannemelijk' te vinden en ook tegen Club Brugge (3-1) stonden Martínez en Veltman opgesteld. Dat doe je natuurlijk niet zomaar. “Je ziet dat het stabiel staat,” luidt het commentaar van de trainer.

“Wij hebben andere opties en die hebben we afgelopen week ook geprobeerd, maar op dit moment is Martínez/Veltman het beste,” vervolgt de trainer. Daarmee lijkt Perr Schuurs opnieuw net te kort te komen om de keuze op hem te zien vallen.

Schuurs kreeg de laatste weken voor de winterstop diverse kansen en vooral tijdens het uitduel met Lille OSC (0-3) liet hij glimpen van zijn talent zien, maar hij komt toch nog een streepje te kort, zo lijkt het. Ook Edson Álvarez is het (weer) niet gelukt om een basisplaats te veroveren.

De vraag verschuift zich nu naar de middelste linie, want wie wordt één van de twee nieuwe controlerende middenvelders? Dat was Martínez, maar nu dus niet meer. Ryan Gravenberch misschien?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >