Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax vervangt Gala als oefenpartner door KAS Eupen

Het is Ajax gelukt om een vervanger te vinden voor Galatasaray. De Turkse club besloot op het laatste moment toch niet af te reizen naar Qatar, terwijl het met Ajax al had afgesproken om een oefenwedstrijd te spelen. Er wordt nu geoefend tegen KAS Eupen.

05 januari 2020 - 20:33
oefenentegeneupencar
KAS Eupen was toevallig toch in de buurt! © Pro Shots

De reden voor het thuisblijven van Galatasaray moet worden gezocht in een dispuut met de organisatie van de oefenpotjes, al blijft de precieze situatie nogal onduidelijk. Hoe dan ook, Ajax wilde twee keer oefenen en gaat ook 'gewoon' twee testwedstrijden spelen.

De huidige nummer zeven van Turkije wordt vervangen door de nummer dertien van België, die nog maar moet zien te zorgen dat het spelen van nacompetitie wordt ontlopen. Toevallig speelt KAS Eupen ook tegen PSV, waardoor Ajax en de lampenclub nu precies hetzelfde oefenschema hebben.

Beide oefenwedstrijden in het Al Janoub Stadium, dat speciaal is gebouwd met het oog op het WK 2022, kennen een Belgisch tintje want Club Brugge is de andere sparringpartner. Ajax neemt het donderdag (19.00 uur) eerst op tegen Eupen, zaterdag (17.00 uur) volgt in hetzelfde onderkomen het onderonsje met de koploper.

Het is enigszins twijfelachtig of Klaas Jan Huntelaar tegen Eupen in actie kan komen. De spits sloeg de tweede training van de zondag over wegens ons onbekende klachten en bleef in het hotel achter om individuele oefeningen te doen.

David Neres deed exact hetzelfde, al lijkt zijn rentree nog iets verder weg. Zijn volgende doel wordt aansluiten bij de groepstraining. Quincy Promes heeft dat al gedaan.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >