Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax staat in startblokken om toe te slaan op winterse transfermarkt

Er is Ajax deze dagen alles aan gelegen om de kans op een nieuw kampioenschap zo veel mogelijk te vergroten. Dit gebeurt enerzijds door het teamspel fijn te slijpen tijdens de trainingsweek in Qatar en anderzijds door ogen en oren open te houden op de winterse transfermarkt.

06 januari 2020 - 16:21
vinkentouwmarktcar
De connecties bij de voorwaartsen moeten intact blijven. © De Brouwer

Ajax hoeft zich in principe niet te versterken, maar het kan wel zo zijn dat er ergens een plekje openvalt dat vervolgens zo snel mogelijk moet worden opgevuld om de kracht van de selectie op peil te houden.

Zo is onduidelijk hoe snel Daley Blind herstelt van zijn ontstoken hartspier en positieve berichten over het herstel van David Neres en Quincy Promes ten spijt, hebben we gezien wat er gebeurt als Ajax te veel diepgang inlevert. Er moest in december flink op de tanden worden gebeten...

Dat kan natuurlijk niet weer gebeuren en daarom houdt Marc Overmars de diverse processen nauwlettend in de gaten, zo lezen we in het Algemeen Dagblad. Er is al een lijntje uitgegooid bij Jan Vertonghen, maar de eerste beschietingen leverden nog geen terugkeer op.

Of een akkoord in de pijplijn zit, moet ook nog maar blijken. En welke aanvallende kracht ergens op een lijstje staat, is ook nog maar de vraag. Dit alles hangt samen met de ontwikkelingen in de laatste fase van de revalidaties van Neres en Promes. Neres heeft nog eventjes te gaan, Promes is bijna fit.

Wat er ook wel en niet gebeurt, het lijkt erop dat Ajax ondanks de uitschakeling in de Champions League de touwtjes in handen probeert te houden. Er liggen diverse lijstjes klaar om snel te kunnen inspelen op ontwikkelingen, meldt het AD.

De club is niet van plan om sleutelspelers uit te zwaaien, voor zo ver die sleutelspelers zelf al plannen hebben om deze winter te vertrekken. Wel kan het zijn dat er overbodige ballast wordt geloosd.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >