Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax oefent in Qatar toch niet tegen Galatasaray

Er kan een streep door de oefenwedstrijd tussen Ajax en Galatasaray. Het was de bedoeling dat beide ploegen donderdag de 9e tegenover elkaar zouden staan om een WK-stadion te testen, maar de Turken hebben op het laatste moment besloten om niet naar Qatar af te reizen.

03 januari 2020 - 11:46
tochgeenajaxgalacar
Ajax oefende in de winter wel al vaker tegen Gala. © Pro Shots

De berichtgeving rondom Galatasaray is en blijft flink vaag, maar de reden om het trainingskamp te verplaatsen schijnt te maken te hebben met een conflict met de organisatie. De organisatie van de oefenpotjes in Qatar om precies te zijn.

Het is ook nog niet echt duidelijk of Ajax op zoek gaat naar een andere sparringpartner. Er staat de 11e, dat is zaterdag, ook een oefenwedstrijd tegen Club Brugge gepland. Zo ver we weten zijn er geen andere conflicten met de organisatie en gaat die wedstrijd gewoon door.

Ajax kan altijd nog aan PSV vragen of het zin heeft om een oefenduelletje te spelen, want ook de Lampenclub staat op het punt om naar Qatar af te reizen. Net als Ajax speelt ook PSV volgende week tegen Club Brugge ter voorbereiding op de hervatting van de eredivisie. PSV oefent ook tegen KAS Eupen.

Overigens is er precies nu Ajax en PSV op reis gaan van alles aan de hand in het Midden-Oosten. We hebben geen zin om hier een hele politieke verhandeling te gaan houden, maar feit is dat we mogelijk afstevenen op een geweldsescalatie in die regio.

Dit heeft alles te maken met een drone-aanval van de Verenigde Staten op een hooggeplaatste Iraniër, waarna Iran aankondigde om op ongekende wijze wraak te gaan nemen. Wat dit alles met Qatar te maken heeft? Daar bevindt zich een grote Amerikaanse legerbasis.

De topclubs verblijven tot 12 januari in Qatar en hopelijk blijft alles tot die tijd rustig...

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >