Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Fotoverslag

Ajax lijkt in groene kathedraal helemaal niet op Ajax...

Het is de laatste anderhalf jaar bijzonder leuk om naar Ajax te kijken. En ja, in de tussentijd hebben we ook wel eens een tegenvaller moeten incasseren. De vraag is nu hoe hard de dreun aankomt die FC Groningen uitdeelde door met 2-1 te winnen, want er zijn plots een stuk meer vraagtekens...

27 januari 2020 - 11:55
fotos1290groajaopenercar
Het is lang geleden dat we zo moedeloos werden van Ajax... © De Brouwer

Voor de tweede keer in vrij korte tijd kwamen we ergens op een snelweg achter de startende elf om daarna vertwijfeld het hoofd te schudden. Ja, er zijn blessures en die maken de keuzes van Erik ten Hag niet per se gemakkelijker.

Op het moment dat je de opstelling ziet, klinkt ergens een stemmetje. Nee, dit belooft geen leuke middag te worden. Je hoopt dan op een leuke meevaller en dat je het bij het foute eind hebt, maar helaas. De uitkomst van de meeste kwesties werd zondag niet naar boven, maar omlaag afgerond.

Als de uitslag dan nog positief uitpakt, is alles snel weer vergeten en vergeven. Pakt het verloop van de wedstrijd slecht uit? Dan zucht je nog maar eens extra... Ajax moet zonder enkele toppers zien over te schakelen naar een overlevingsmodus, naar een vechtstand.

Die instellingen werden in Groningen niet gevonden. Dan kan het zomaar gebeuren dat je met 2-1 onderuit gaat. En terecht, ook al gebeurden er rondom doelpunten wat dubieuze zaken. Bedenk echter ook: zonder mazzeltjes vorig seizoen op hetzelfde veld waren zaken misschien wel heel anders gelopen.

En over de huidige stand van zaken gesproken: Ajax staat er nog altijd goed voor, maar de komende weken moeten de schouders eronder. Hup!

De foto's zijn van De Brouwer en Pro Shots.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €15,-* lid voor seizoen 2021/2022

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat SV Ajax opkomt voor jouw belangen ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Heel veel korting, acties en prijzen te winnen!

Lid worden >