Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
Nieuws

Ajax laat zich sponsor op de mouw spelden

Normaal laten we ons liever niks op de mouw spelden, maar we ontkomen er niet aan. Ajax voetbalt vanaf zondag met de naam ‘Curaçao’ op de mouw van het thuisshirt. Een extra sponsornaam dus op de linkermouw van het thuistricot.

15 januari 2020 - 15:57
mouw-1200-mouwsponsor
Deze mouw is hier nog maagdelijk wit. © Ajax Life

Het nieuws van een extra shirtsponsor werd gebracht door De Telegraaf, waarna het ook door Ajax werd bevestigd. Het gaat om een overeenkomst voor de duur van 3,5  jaar voor een bedrag van jaarlijks 2 miljoen euro. Ook lezen we over een jaarlijks verzorgd trainingskamp.

Hoe dan ook, Curaçao prijkt dus vanaf Sparta-thuis op de mouw van het thuisshirt. Op de rechtermouw is de gouden kampioensbadge van de eredivisie al zichtbaar, dus de nieuwe sponsor is vanaf zondag te zien op de linkermouw. Gelukkig is gekozen voor een rode kleur, die in elk geval niet afwijkt van de traditionele clubkleuren, al kunnen we ons goed voorstellen dat lang niet iedereen er blij mee is.

De krant stelt verder dat Giselle Mc William - de Curaçaose minister van Economische Zaken - met de deal hoopt meer toeristen te trekken uit Nederland en de rest van Europa. Zij is zondag present in de Johan Cruijff Arena en wil graag gebruik maken van de internationale uitstraling die Ajax heeft.

Menno Geelen, commercieel directeur van Ajax: “Voor Ajax betekent het partnership met Curaçao Tourist Board een mooie uitbreiding van onze commerciële portefeuille. En wij gaan er met Curaçao Tourist Board voor zorgen dat hun marketingdoelstellingen mede dankzij deze samenwerking behaald worden. Onze nieuwe partner zorgt bij Ajax voor inkomsten die een bijdrage moeten leveren aan onze doelstelling om structureel aan te haken bij de Europese voetbaltop. Wij kijken uit naar een langdurige en succesvolle samenwerking.” 

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >