Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Tegen welke clubs trapte Ajax zijn CL-groepsfases af?

We maken ons op voor een nieuwe groepsfase van de Champions League. Ajax opent het miljoenenbal dinsdagavond in een ramvolle Johan Cruijff Arena tegen het Franse Lille OSC. Om de wedstrijdspanning te kanaliseren hebben we een quizje voor je in elkaar gezet.

16 september 2019 - 14:42
quiz-12002

De opzet van onderstaande quiz is helder. Wij zoeken de namen van de clubs waartegen Ajax sinds de invoering van de Champions League opende in de verschillende groepsfases. 

Ajax speelde tot dusver veertien keer in de Champions League, die daarvoor door het leven ging als de Europacup 1. De eerste keer was in het seizoen 1994/95 en toen besloot Ajax het toernooi ook maar gelijk te winnen. Het puntertje van Patrick Kluivert, we kennen het verhaal.

Dat lukte daarna niet meer, al was Ajax een jaar later dichtbij met een finaleplek tegen Juventus. En ja, afgelopen seizoen kwam Ajax ook behoorlijk in de buurt van de finale, maar die wond moet nog altijd helen.

Afijn, je krijgt vijf minuutjes de tijd om de veertien onderstaande vakjes te vullen. Dat moet genoeg zijn. Laat je ons weten of het gelukt is?

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >