Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Stoeltje 63: Sexy

In de zomer was er een filmpje – ik meen bij AT5 – met Edson Álvarez die op Schiphol aankwam. Verdwaasd staat hij een reporter te woord. Ik mag hem direct. Door jetlag bevangen, nog helemaal niet geland, geeft hij een sympathiek warrig interview.

18 september 2019 - 09:28
stoeltjelillethuiscar

David Neres en Nico Tagliafico hebben me vorig seizoen al helemaal warmgedraaid voor Zuid-Amerikaanse lifestyle dus door zijn aparte campingsmoking kijk ik heen. Zijn woorden spreken enkel dankbaarheid uit. Hij vindt het een enorme eer dat hij bij deze club mag spelen. Hij heeft er zin in. Clichés misschien, maar zeer gemeend.

Na Ajax - Lille begrijp ik zijn antwoorden misschien pas echt. Voor elke (jonge) speler is bij Ajax spelen een eer. Meer dan dat. Na vanavond denk ik dat bij Ajax spelen het coolste is wat je als voetballer kunt doen, anno 2019. Nergens kun je meer genoegdoening uit je werk halen.

Uiteraard ben ik niet objectief, maar na vorig seizoen is er geen andere club waar wereldwijd zo gretig naar wordt gekeken. Het maakt daarvoor zelfs niet uit of de poulefase van de Champions League wordt doorstaan. Het sprookje van vorig jaar zal blijven staan. Iedereen smult van wat komen gaat. Ajax is hot. Rete-hot.

Bij Lille spelen is misschien ook niet verkeerd. Een club die tot voor kort totaal niet meespeelde en nu opeens meedraait met de grote jongens. Niet slecht. Daar je leven lang supporter van zijn en dan dit meemaken, kan ook niet verkeerd zijn. Al is het meer een Manchester City-ambitie dan een Ajaxdroom die ze na lijken te jagen. Dat is een verschil. Minder sexy vooral.

Na vanavond denk ik dat bij Ajax spelen het coolste is wat je als voetballer kunt doen, anno 2019.

Maar goed. Tijdens dat filmpje zag ik in Álvarez een aankomende cultheld, maar na dinsdagavond weet ik dat hij dat nooit meer kan worden. Daarvoor is hij veel te goed. Dat vermoedde ik al, maar die goal had definitief niets met cult te maken, dat was pure klasse.

Het is bizar hoe hij en al zijn teammaten in september al zo overtuigen. Niet alleen gedrevenheid en focus, maar vooral ook plezier spatte naar de tribunes. Promes die na zijn goal over de boarding springt. Ook wij zaten er duidelijk niet voor niets, bij de meest coolste club van het moment.

Ik vroeg me op voorhand af of het vorige seizoen dit seizoen niet in de weg zou zitten. Vooral in de Champions League. Het tegendeel blijkt vooralsnog waar. Het heeft juist vleugels gegeven. De kwaliteit die eventueel is ingeleverd, wordt gecompenseerd door een sterk geloof. Tijdens Ajax - Lille was goed te zien hoe spelers zich aan elkaar optrekken.

Wat wil je ook? Ze spelen niet voor niets bij de meest sexy club van het moment.

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >