Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Promes voetbalde in Rusland achter feiten aan, maar gumt nu vraagtekens uit

Te duur. Niet goed genoeg. Een niet-topfitte Quincy Promes werd na slechts twee optredens alweer afgeschreven. Hij lijkt een gemakkelijk slachtoffer als het gaat om kritiek uiten, maar als nummer tien van Ajax slaat hij stevig terug. Promes maakte tegen Fortuna Sittard (5-0) een hattrick en sprak met onder meer Ajax Life.

26 september 2019 - 13:04
promesintaltcar

Quincy, je maakte weer het eerste doelpunt van Ajax!
“Ik moet Dusan Tadic bedanken omdat hij me zag bij de tweede paal, want ik hoefde de bal alleen nog maar binnen te lopen. En, eerlijk gezegd: ik verwachtte die bal van Dusan. Daarom maakte ik ook de loopactie. Het is de klasse van Dusan om niet zelf te schieten, maar een assist te geven. Hij gaf er zelfs twee op mij. Dat maakt het heerlijk om met Dusan te spelen. Als hij zelf niet scoort, zorgt hij ervoor dat iemand anders een doelpunt kan maken. Dat is gewoon zijn kwaliteit.”

Jij steekt anders ook in goede vorm!
“Ja, ik heb een langzame start gehad en in het begin niet zo veel gespeeld, maar nu ik vaker mag beginnen, word ik ook productief. Dat is goed voor Ajax en mijzelf, want er werd al veel gezegd en geschreven.”

De ene speler ligt sneller onder vuur dan de andere, hoe komt dat?
“Ik denk doordat ik in Rusland voetbalde. Weinig mensen hebben een goed beeld van wat ik daar presteerde en dan loop je achter de feiten aan. Er worden sneller vraagtekens achter mij geplaatst. De laatste anderhalve week heb ik laten zien wat ik kan. Ja, ik ben de vraagtekens uit aan het gummen. Dat is alles wat ik kan doen: het is aan mij om het te laten zien en nu kunnen mensen dat met hun eigen ogen volgen.”

Heb je eventjes tijd nodig gehad om je draai te vinden en hoe moeilijk is het om jezelf dan niet voorbij te lopen?
“Het is een kleine omschakeling, want ik ben vijf jaar weggeweest uit Nederland. Ik kom in een draaiend team, waarvan veel jongens zijn gebleven. En ik ben kort geblesseerd geweest. Maar ik heb geen moeite met aanpassen, hoor.”

“Ik spreek de taal en moest gewoon even mijn plekje zoeken binnen het team en dat gaat goed, zo blijkt de afgelopen weken. Ik ben vrij rustig in mijn hoofd en probeer gewoon dat te doen wat er binnen het elftal van mij wordt verwacht. Winnen is en blijft het belangrijkste, maar het is leuk om mijn naam terug te zien op het scorebord.”

Hoe voorkom je verderop in het seizoen nu dat er weer zo'n slechte eerste helft wordt gespeeld?
“Het was geen gemakzucht, maar het is wel een beetje gek. Het is alsof we niet scherp waren voor het doel en Fortuna Sittard was soms weg in de counter. Dan voelt 0-0 bij rust niet lekker, maar we hebben het daarna goed omgezet en vijf goals gemaakt. Maar het moet beter.”

“We weten van onszelf: op die manier 0-0 bij rust kunnen we niet accepteren. Dus we hebben elkaar een beetje op de kop gegeven. We waren niet tevreden. Als je vijf kansen krijgt, moet je er eentje maken en ook achterin meer grip op de zaken hebben. Het wordt zaterdag weer een andere wedstrijd, maar we moeten tegen elke tegenstander sowieso beter beginnen.”

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >