Met meer dan 110.000 leden staan we achter Ajax!
[

Na 'stationsvoetbal' rijdt intercity alsnog naar grote zege

Als Ajacieden zijn we gewend geraakt aan dingen. Zo spelen we tegenwoordig midweeks vooral Champions League-voetbal, maar nu moest afgerekend worden met Fortuna Sittard, de nummer 17 van de eredivisie. Die opdracht werd aanvankelijk niet lekker aangenomen. Na rust ging de sneltrein echter rijden en werd het alsnog 5-0. Foto's!

26 september 2019 - 10:10
1200-fortuna

Gezapig, stroperig, traag... Zomaar wat woorden om het spel van de Ajacieden tegen Fortuna Sittard te omschrijven voor rust. Erik ten Hag was er ook niet blij mee en omschreef het spel van zijn ploeg als 'stationsvoetbal', waarbij de bal plichtmatig werd rondgespeeld en er totaal geen tempo werd gemaakt in de opbouw. Dat zou zaterdag tegen Groningen écht beter moeten, zo stelde hij.

Het hobbelende boemeltreintje van Ajax zorgde tegen de rust zelfs voor wat voorzichtige fluitconcertjes vanaf de tribunes. Een aantal supporters ontpopte zich kennelijk tot conducteur, maar dat zorgde er wel mede voor dat de Ajaxtrein na rust beduidend harder ging rijden. Er werd minder lang op stationnetjes gewacht en sommigen werden zelfs overgeslagen. 

En toen de trein eenmaal op volle vaart was, werd Fortuna Sittard gemakkelijk ondersteboven gespeeld. Klaas Jan Huntelaar was inmiddels binnen de lijnen gebracht en Quincy Promes opereerde plots achter de spits. De zomeraankoop leek daar meer in zijn element en meldde zich vanaf die plek veel vaker gevaarlijker voor de goal. 

Sterker nog, Promes trof zelfs drie keer doel en mocht de wedstrijdbal mee naar huis nemen. Voor zijn zoontje is dat goed nieuws, want die mag 'm op zijn kamer houden. De hele selectie had er een krabbel opgezet, dus dat is een fijn presentje. Zou hij de badmuts van Nico Tagliafico ook hebben gekregen...?

Wil je - voordat je naar onderstaande foto's van De Brouwer gaat kijken - ook effe laten weten wie je de Man van de Wedstrijd vond? Stemmen kan hier!

Supportersvereniging Ajax

Word vanaf €7,50* lid tot einde seizoen 2020/2021

Sluit je aan bij onze ruim 110.000 leden. Samen staan wij achter Ajax. Omdat de SV Ajax opkomt voor jouw belangen, ben je nog meer met Ajax verbonden.

* Prijzen lidmaatschappen verschillen per leeftijdsgroep en aantal leden per gezin.

Extra voor leden

  • Voorrang bij kaartverkoop

  • Tijdens evenementen dichtbij spelers

  • Deelnemen aan vele kortingen en acties

Word ook lid! >